Ugrás a tartalomra

Magyarország Hivatalos DJI Drón Forgalmazója

Nyelv

DJI Air 2 vs Mavic Air 2 - Különbségek és különlegességek

09 May 2021 Adrienn Kerekes 0 hozzászólás

Az Air 2S a DJI Air sorozatának legújabb tagjaként 1 hüvelykes CMOS-érzékelőjével, 5,4K felbontású felvételeivel, MasterShots intelligens szolgáltatásával, valamint számos további funkciójával magasra emeli a mércét a consumer drónok piacán. Egy termékcsalád új tagjánál azonban felmerül a kérdés, hogy mit tud és miben jobb, mint elődje? A válaszért ebben a cikkben a Mavic Air 2-vel hasonlítjuk össze a DJI Air 2S-t kitérve a legfontosabb újdonságokra és frissítésekre.


Kezdjük a képalkotással – a MasterShots funkcióval

A DJI AIR 2S egyik leginkább kiemelendő új funkciója, az intelligens MasterShots, amelynek segítségével pillanatok alatt kiváló minőségű képek készíthetők még akkor is, ha felvételkészítés szempontjából egyébként kevésbé kedvező a helyszín és a környezet. 

A MasterShots tulajdonképpen a QuickShots következő evolúciója, amely funkció a DJI korábbi drónjainál is már elérhető volt. Míg a QuickShots automatikusan egyszerre csak egy repülési útvonalat kínál addig a Mastershots 10-15 útvonalat kombinál úgy, hogy a drón végig a kijelölt területre összpontosít a felvételkészítés során. Ezt követően ez az intelligens szolgáltatás automatikusan videóklippé szerkeszti a felvételeket, amielyek zenékkel és filterekkel még tovább tökéletesíthetők. A felhasználók több mint 20 profi légifotósok által készített sablon közül válogathatnak.


Röviden összefoglalva ebben a beállításban csak egyszerűen ki kell választanod a témát, hogy ezt követően a drón tíz különböző manővert egymás után végrehajtva elkészíthesse a felvételt (közben végig a képkocka közepére helyezve a fókuszt) amiket végül rövid mozifilmmé szerkeszt. 

A DJI Air 2S ezen funkciójával hatékonyan és kényelmesen biztosítja, hogy bárki nagyszerű filmeket készíthessen. A Mavic Air 2-nél ugyanakkor csak a QuickShots beállítás elérhető, ezért a MasterShots-hoz hasonló eredményért általában manuálisan kell reptetni és rögzíteni a felvételeket, ami azért időigényesebb és sokszor gyakorlott kéz irányítására van hozzá szükség. A DJI Air 2S-nek ezért nagy előnye a MasterShots szolgáltatás, mivel így a kezdő felhasználók is profi felvételeket készíthetnek és ezáltal több idő marad a felfedezésre és az alkotásra. 

Nagyobb szenzor, kiválóbb eredmények 
A Mavic Air 2 továbbra is remek választás, ha nagyszerű felvételeket szeretnél készíteni, azonban a DJI Air 2S 1 hüvelykes CMOS-érzékelőjével 5,4K felbontású képeivel még magasabb szintre léphetsz. 


A nagyobb érzékelő ugyanis jobb minőséget és még gazdagabb részleteket garantál. Az új modell esetében például az éjszakai felvételek minősége sokat javult a Mavic Air 2-höz képest. A nagy érzékelő több árnyalatot és részletet képes megörökíteni a világosabb, és  sötétebb részeken, ez pedig még több lehetőséget jelent a felvételek utómunkája során. 

A legszebb drónfelvételek néha gyengébb és kevésbé kedvező fényviszonyok mellett készülnek, mint amilyen egy napfelkelte, naplemente vagy egy város éjszakai látképének rögzítése. A DJI Air 2S-nél nem kell aggódnod ilyenkor sem az éles és élénk színek miatt, mert képeid akkor is tökéletesek lesznek. 

Fejlettebb és biztonságosabb technológia a gondtalan repüléshez 
A Mavic Air 2 akadályérzékeléséhez képest a DJI Air 2S már képes négy irányban érzékelni a környezetét, azaz felfelé, lefelé, előre és hátra is. A DJI Air 2S mindemellett tartalmazza a továbbfejlesztett Advanced Pilot Assistance System (APAS) 4.0-át, amely lehetővé teszi a DJI Air 2S számára, hogy összetettebb helyzetekben önállóan elkerülje az akadályokat, akár nagyobb sebesség mellett is.


Köszönhetően a továbbfejlesztett akadályérzékelésnek a DJI Air 2S-sel nagyobb sebességek mellett is biztonságosan repülhetsz – akár S módban is –, mert az érzékelők felfelé is figyelik a környezetet. Ez pedig előnyt jelent a különböző készségszintű pilóták számára, mivel így nagyobb figyelmet szentelhetnek a felvételkészítésnek ahelyett, hogy a környezetben lévő akadályokra koncentrálnának. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy kevésbé kell figyelmesnek lenni, hiszen a biztonságos repüléshez elengedhetetlen a folyamatos koncentráció és a szabályos repülés. 

Tökéletesített jelátvitel, hogy még messzebb repülj 
A DJI Air 2S a DJI legfejlettebb O3 (OcuSync 3.0) képátviteli technológiáját nyújtja, ami azt is jelenti, hogy Mavic Air 2-höz képest már nem 10, hanem 12 km-re nőtt a jelátviteli távolság (FCC) miközben rendkívül sima, tiszta és megbízható képadatot biztosít. A többirányú stabil érzékeléshez ugyanakkor a DJI Air 2S-en lévő antennák megduplázódtak. 


Egy drónnál különösen fontos, hogy stabil és minél nagyobb hatótávolságú jelátviteli rendszerrel rendelkezzen, hiszen így tudnak a pilóták messzebbre repülve, minél több mindent felfedezni. Ezenfelül a reptetés is biztonságosabbá válik tekintve, hogy a jelvesztés valószínűsége jelentősen csökken. 

A cikkben leírtakat az alábbi táblázatban összefoglalva is láthatod:  


Bár a Mavic Air 2 még mindig nagyszerű drón a légifotósok számára, mégis a DJI Air 2S 1-hüvelykes CMOS-érzékelőjével, kifinomult, intelligens szolgáltatásaival, mint például a MasterShots, valamint továbbfejlesztett biztonsági funkcióival még jobb választásnak tűnik.

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

    Köszönjük a feliratkozást!

    Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

    Shop the look

    Válassz a lehetőségek közül!

    DJIARS
    Nehogy lemaradj a legújabb akciónkról.
    Változat szerkesztése
    Sikeres beküldés
    Összehasonlítás:
    Termék SKULeírás Kollekció Elérhetőség Termék típus Egyéb részletek
    Általános Szerződési Feltételek
    What is Lorem Ipsum? Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. Why do we use it? It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).
    this is just a warning
    Bejelentkezés
    Kosár
    0 elem