Ugrás a tartalomra

Magyarország Hivatalos DJI Drón Forgalmazója

Kosár
0 elem

Nyelv

A DJI drónokkal segít a koronavírus elleni küzdelemben

20 March 2020 Adrienn Kerekes 0 hozzászólás

Az új COVID-19 koronavírus a kínai Vuhan városban, 2019 decemberében ütötte fel a fejét, mára viszont az egész világon elterjedt. Február 12-ig a halálesetek száma Kína szárazföldi részén meghaladta az 1 113-at, és összesen 44 563 fertőzöttet tartottak számon.

A járvány terjedésével a közbiztonsági kérdések is egyre szaporodnak, és az aggodalom is nő. Mennyire terjedhet el a vírus? Hogyan tudják az emberek megvédeni magukat?

A félelmek leküzdésének és a válság megoldásának elősegítése érdekében a kínai közbiztonsági tisztviselők megvizsgálták, hogyan használhatnák az új technológiákat a vírus ellen – a DJI pedig drónokkal áll elébe a kihívásnak.

A közterek drónokkal történő fertőtlenítése

A DJI mezőgazdasági technológiai szakértői csoportokkal dolgozik együtt a fertőzés leküzdésén. Február 4-én csaknem 1,5 millió amerikai dollárnyi támogatás nyújtását vállaltuk a járvány visszaszorítására. Az Agras mezőgazdasági permeteződrón-szériánkat átalakítottuk, hogy fertőtlenítőszert permetezzen a potenciálisan érintett területekre. A drónhasználat drámaian javíthatja Kína esélyét arra, hogy a közterületeken megpróbálja hatástalanítani a vírust: drónokkal sokkal több területet lehet lefedni, mint a hagyományos módszerekkel, ezzel csökkentve a munkavállalók veszélyeztetését, akik egyébként több időt töltenének potenciálisan kitéve mind a vírusnak, mind a fertőtlenítőszernek.
Kutatások és tesztek után a csapatok bevált gyakorlatokat dolgoztak ki a klór- vagy etil-alkohol-alapú fertőtlenítőszerek levegőből történő permetezésére. Az oldat koncentrációja és a repülési irányelvek különböző körülmények között módosíthatók, például annak fényében, hogy egy területről ismert-e, hogy fertőzött.

A DJI több mint 3 millió négyzetméteren permetezett szét fertőtlenítőszert Sencsen-ben. A vállalat ezenkívül 1 000 kínai megyében is segíti a permetezési módszer elfogadását. A célterületek között gyárak, lakóövezetek, kórházak és hulladékkezelő üzemek is találhatók. Ez összesen 600 millió négyzetméter lefedettséget jelent országszerte. Ezzel a megoldással a permetezés hatékonysága 50-szer gyorsabb lehet a hagyományos módszerekénél. Egy olyan válságban, amelyben az idő kritikus szerepet játszik, ez nagyszerű hír.„Régen nagyon nehéz volt egy időben segíteni egy betegség visszaszorítását és biztosítani a személyzet biztonságát” – mondta Romeo Durscher, a DJI közbiztonsági integrációs vezető igazgatója. „Ez egy teljes mértékben alulról induló kezdeményezés volt. A felhasználók ösztönöztek bennünket a cselekvésre, és megérte erőfeszítéseket tenni. Ez minden, amit a DJI képvisel, ahol bárki, aki hozzáfér ezekhez az új eszközökhöz, hozzájárulhat a saját környezetének jobbá tételéhez és a társadalom megsegítéséhez.”

Drónok többféle módon történő használata a járvány során

Az elmúlt néhány hét lehetőséget adott arra, hogy új módszereket fedezzenek fel a COVID-19 Kínában való elterjedésének megfékezésére. A drónokra hangszórókat szereltek fel, hogy megkönnyítsék a zsúfolt helyeken zajló nyilvános összejövetelek feloszlatását. A drónokra bannereket erősítettek fel, amelyek ismertették az óvintézkedéseket. Továbbá hőkamerás drónok segítettek abban, hogy az orvosi személyzet azonosítsa az esetleges új fertőzötteket.

A drónokkal történő kézbesítés egy másik népszerű téma. A járvány miatt családok milliói kényszerültek otthon maradni és kerülni az érintkezést. Ezeknek a háztartásoknak óriási segítséget jelenthet az érintkezés nélküli kézbesítés. A szervezetek élelmiszereket, készleteket és gyógyszereket is küldhetnek a rászorulóknak. Ugyanakkor a személyes érintkezés kerülése csökkenti a fertőzés kockázatát.

A COVID-19 elleni küzdelem folytatása

A csata az új koronavírussal még csak most kezdődött el. A fertőzöttek száma Kínában és azon kívül is folyamatosan növekszik. A legfrissebb jelentések azonban azt mutatják, hogy ez változhat. A kutatók minden nap többet tudnak meg a vírusról. A laboratóriumokban világszerte folynak kutatómunkák a védőoltás kifejlesztéséért. És a lakosság is kiveszi a részét minden lehetséges óvintézkedés megtételével.

Noha a COVID-19 továbbra is valós veszélyt jelent, számtalan innovatív gondolkodású személy dolgozik olyan 21. századi megoldások kidolgozásán, amelyek életeket menthetnek. A DJI-nál büszkék vagyunk arra, hogy minden lehetséges módon segítjük e kezdeményezéseket, és folytatjuk a #DronesForGood-kampányt az elsősegélynyújtó szolgálatok és a lakosság védelme érdekében. Reméljük, hogy a válságból egyik levont tanulság az lesz, hogy a jövőben hatékonyabban tudjuk használni a drónokat, érzékelőket és a legmodernebb megoldásokat az orvosi, humanitárius, valamint katasztrófaelhárítási és mentőakciók során.

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

  Köszönjük a feliratkozást!

  Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

  Shop the look

  Válassz a lehetőségek közül!

  DJIARS
  Nehogy lemaradj a legújabb akciónkról.
  Változat szerkesztése
  Sikeres beküldés
  Összehasonlítás:
  Termék SKULeírás Kollekció Elérhetőség Termék típus Egyéb részletek
  Általános Szerződési Feltételek
  What is Lorem Ipsum? Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. Why do we use it? It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).
  this is just a warning
  Bejelentkezés
  Kosár
  0 elem