Online elméleti drónkezelő képzés

Az elméleti drónkezelő képzés egy online tanfolyam, amely szórakoztató, ugyanakkor informatív módon vezet be a drónozás világába, részleteiben ismerteti a felhasználás feltételeit, a biztonságos működtetést és a kapcsolódó szabályrendszert.

Elméleti képzésünkkel nem csak irányt szeretnénk mutatni a kezdő drónpilótáknak, de célunk egy olyan, komplett ismeretanyag átadása, amelyre támaszkodva már biztonsággal tudják előkészíteni repüléseiket, valamint a levegőben irányítani drónjaikat - hiszen egy drón nem csak hatalmas öröm, de legalább ugyan ekkora felelősség is.


Az összesen 10 leckéből álló tananyagot érdekes oktatóvideók, narrált animációk és szöveges tartalmak formájában tárjuk eléd. A teljes képzés egy 30 kérdésből álló vizsgasorral zárul, melynek megoldásával kétszer próbálkozhatsz. A vizsgát sikeresen teljesítők névre szóló drónkezelői igazolást kapnak, mellyel immár hivatalosan is tudják elsajátított ismereteiket igazolni, illetve ennek birtokában gyakorlati képzésünkre is jelentkezhetnek.

Az elméleti tananyag minden DJI | ARS Budapestben vásárolt drón mellé ingyenesen elérhető!

A képzésre a regisztráció a lap alján, a jelentkezési ív kitöltésével történik, ahol néhány személyes adat mellett a megvásárolt drón vagy drón csomag dobozán szereplő sorozatszámnak megadására lesz szükséged. Amennyiben a megvásárolt drón doboza már nem hozzáférhető, úgy kérünk lépj kapcsolatba kollégáinkkal: küldd el a drón vásárlását igazoló számla másolatát a store@djiars.hu email címre, melyre válaszüzenetben megkapod a regisztrációhoz szükséges, helyes sorozatszámot.

Miről szól az elméleti drónkezelő képzés, milyen ismereteket sajátíthatsz el a 10 órás képzés során?

  • A repüléshez kapcsolódó alapfogalmakat és mértékegységeket. A drónok történetét napjainkig.
  • A drónok leggyakoribb felhasználási területeit, fejlődésük jelenleg ismert irányzatait.
  • A szabálykövető magatartáshoz szükséges engedélyeket, írott és íratlan szabályokat, repülés előtti teendőket.
  • Megismered a drónok főbb alkotóelemeit és részegységeit, valamint ezek működését.
  • A drón mozgásának elméletét, a távirányító elemeit és annak használatát.
  • A drón alapvető repülésének és irányításának módjait.
  • A repülés helyének kiválasztásának szempontjait, a repülést megelőző ellenőrzés lépéseit, a repülést befolyásoló tényezőket és veszélyforrásokat.
  • A drón szenzorainak kalibrációját, az automatikus és manuális felszállási módokat, a drón leszállításának módjait.
  • A drón repülésének biztonsági alapjait, a repülésre leginkább veszélyes körülményeket, a gyakoribb vészhelyzeteket és ezek elhárításának lépéseit.
  • A DJI drónok irányításáért felelős DJI Go 4 alkalmazás felépítését, ennek elemeit és funkcióit.


Gyakran Ismételt Kérdések

Hol és hogyan érhető el a DJI | ARS Budapest elméleti drónkezelő képzése?
A képzés egy külön online felületen, a www.dronpilotakepzes.hu oldalon érhető el a DJI | ARS Budapest minden olyan vásárlója számára, akik korábban DJI drónt - típusra vonatkozó megkötés nélkül - vásároltak a hivatalos márkakereskedéstől. A képzés regisztrációhoz kötött, melyet a www.djiars.hu/oktatas-regisztracio oldalon tudsz elvégezni.

Hol találom a regisztrációhoz szükséges sorozatszámot?
A regisztrációhoz a DJI | ARS Budapestben vásárolt drónod, vagy drón csomagod dobozán található sorozatszámra lesz szükséged. Fontos, hogy ez a sorozatszám nem minden esetben azonos a drónon található sorozatszámmal (például: Fly More Combo csomagok esetében). Amennyiben drónod doboza már nem hozzáférhető, úgy kérünk lépj kapcsolatba kollégáinkkal: küldd el a vásárlását igazoló számla másolatát a store@djiars.hu email címre, amelyre válaszüzenetben megküldjük a regisztrációhoz szükséges, helyes sorozatszámot.

Tényleg ingyenes a képzés, valóban nincs semmilyen fizetési kötelezettségem?
Ez tényleg így van! Elkötelezett hívei vagyunk a közösségépítésnek és az ismeretek megosztásának éppen ezért minden, a DJI | ARS Budapestben értékesített drón mellé ingyenesen biztosítjuk elméleti drónkezelő képzésünket.

Mikor és meddig tudok az online képzésre jelentkezni?
A képzésen való részvétel a vásárlás időpontjától független és - egyelőre - nem feltétele a DJI drónok magyarországi jogkövető felhasználásának. A regisztrációt követően 2 munkanapon belül megküldjük számodra a bejelentkezéshez szükséges információkat A képzés elvégzésére a visszaigazoló email kézbesítését követően 96 óra áll a képzésen résztvevő rendelkezésére. 96 óra letelte után az oldal tovább már nem elérhető az adott regisztrációval.

Mennyi időt kell a képzésre szánnom?
Az elméleti online képzés egy kiterjedt, 10 fejezetből álló ismeretanyag révén törekszik olyan biztos tudást adni a kezedbe, amelyre támaszkodva minimalizálhatod repüléseid kockázatát, megismered a drón működését, valamint irányítását. A tanfolyam feldolgozásának ideje teljesen egyéni, 3-10 órát ölel fel, elemeiben visszanézhető, újra hallgatható.

A modulok végén az ellenőrző kérdések és a záróvizsga teljesítése is kötelező?
Az, hogy biztos tudással rendelkezzél közös érdekünk, ezért a modulokat ellenőrző kérdések zárják. A következő modulba csak a kérdések sikeres megválaszolását követően tudsz tovább lépni. De nem kell félned, ahogyan a modulok végi ellenőrző kérdéseket, úgy a képzést záró vizsgát is megismételheted! A sikeres záróvizsgát követően egy névre szóló igazolást állítunk ki a részedre, amelynek birtokában immár gyakorlati képzésünkre is tudsz jelentkezni.

Az elméleti képzést követően már biztosan fogom tudni irányítani a drónomat?
Az online képzés 10 órájában igyekszünk minden olyan tudással felruházni, ami a biztonságos repüléshez elengedhetetlen. Az ismeretanyag elsajátítását követően, az intelmeket betartva már jó eséllyel fogod biztonságosan irányítani drónodat... ugyanakkor biztos jártasságra csak a megfelelő gyakorlat birtokában fogsz szert tenni. Ebben segítségedre tud lenni gyakorlati képzésünk, melynek ismertetőjét itt találod.

A webáruházunk használatával elfogadod, hogy sütiket (cookie) használunk a vásárlásod megkönnyítése érdekében. Ennek pontos részleteit megtalálod az Adatkezelési tájékoztatónkban.

Elfogadom