Komplex Drónpilóta Képzés

189.900 Ft

Alapfokú UAV kezelő képzés 23 órában (15 óra elmélet és 8 óra gyakorlat) oktatja a pilóta nélküli légijárművek biztonságos irányítását és üzemeltetését. A képzés felkészít az A1/A3 és A2 kiegészítő hatósági vizsgákra is!

Jelenleg nem elérhető.

A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS IDŐPONTJAI:

Elmélet: 2023. február 16-17.
Gyakorlat: 2023. február 18-19.
Jelentkezési határidő: 2023. február 10.

Elmélet: 2023. március 16-17.
Gyakorlat: 2023. március 18-19.
Jelentkezési határidő: 2023. március 10.

Ára: 189.900,-Ft

*A jelentkezés a képzés díjának beérkezésével lesz végleges.

*A gyakorlati képzések időpontjai az időjárás függvényében módosulhatnak. A jelentkezés a képzés díjának beérkezésével lesz végleges.HELYSZÍN
 

Elmélet: Élő webinárium
Gyakorlat: Zichyújfalu, Kastélykert

Csoportlétszám: 6-10 fő
Időtartam: 23 óra (15 óra elmélet és 8 óra gyakorlat)

A képzés a Pest Megyei Kormányhivatal nyilvántartásában szereplő „D” képzéskörű felnőttképzés alapján szervezett „Alapfokú UAV kezelő” megnevezésű képzés.

A képzésben résztvevők sikeres elméleti és gyakorlati vizsga letétele után Alapfokú drónkezelő tanúsítványt kapnak a képzést szervező Duplitec Kft. Felnőttképzési Intézménytől (Nyilvántartási szám: E/001994/2019).

 

KINEK AJÁNLJUK A KÉPZÉST
Ha már megvetted első drónodat, de még nem vagy biztos a kezelésében, esetleg szeretnéd drónos ismereteidet államilag elismert, tanúsítvánnyal alátámasztott formában tovább bővíteni, vagy épp drón vásárlása előtt állsz, viszont nem tudod eldönteni melyik drón lenne számodra a legjobb választás, de mindenképpen szeretnél eligazodni a jelenlegi és jövőbeni szabályozás útvesztőiben és olyan tudást szeretnél gyakorlott instruktoroktól szerezni, amellyel minden körülmények között biztonságosan irányíthatod drónodat, akkor ez a képzés Neked szól!


A KÉPZÉS BEMUTATÁSA
Magyarország egyetlen, 23 órás drónpilóta képzését kínáljuk most számodra, amely során képzett, a repülésben jártas instruktoroktól sajátíthatod el a drónok kezelésének ismereteit. A képzést követően nemcsak magabiztos elméleti és gyakorlati tudás lesz a kezedben, de a sikeres vizsga után államilag elismert tanúsítványt is kapsz a drónkezelési ismereteidről. A képzés felkészít az A1/A3 és A2 kiegészítő hatósági vizsgákra is!


A KÉPZÉS SORÁN ISMERTETETT TERÜLETEK
Képzésünk célja, hogy olyan tudás birtokában távozz, amellyel minden tervezett repülés során, de még a nem várt helyzetekben is magabiztosan tudod majd irányítani drónodat. Számunka a legnagyobb sikert az jelenti, ha olyan drónpilóták távoznak képzésünkről, akik nem félnek a repüléstől, akiknek a gépei nem a szekrény mélyén, vagy egy polcon kapnak örök helyet, hanem folyamatosan a levegőben vannak és csak célzottan ereszkednek a földre! Képzett és gyakorlott instruktoraink minden kérdésben igyekszenek tanácsot adni azért, hogy Te valóban kedved leld majd a repülésben!

Magyarországon egyedülállóan részletes, 23 órás képzésünk 2 részből áll: egy elméleti és egy gyakorlati részből.

A 15 órás elméleti képzés során rengeteg ismeretanyagot igyekszünk átadni, hogy minden, a repüléshez, illetve annak előkészítéséhez fontos tudás a rendelkezésedre álljon. Az elméleti oktatás során az alábbi területekkel fogsz részleteiben megismerkedni:

• A repülés aerodinamikája
• Navigációs alapismeretek
• Egészségügyi ismeretek 
• A1/A3 vizsga témakörei (repülésbiztonság, légtérkorlátozások, a légi közlekedés szabályozása, az emberi teljesítőképesség határai, operatív eljárások, általános UAS ismeretek, a magánélet tiszteletben tartása és adatvédelem, felelősségbiztosítás és védelem) 
• A2 kiegészítő vizsga témakörei (meteorológia, az UAS repülési teljesítménye, a földi kockázat technikai és operatív jellegű csökkentése) 

Az elméletet követően a gyakorlat kerül a fókuszba, ahol instruktoraink segítségével már a levegőbe emelkedve fogod a drónok biztonságos irányítását elsajátítani. A gyakorlat minden esetben kis létszámú, csoportos foglalkozás keretében kerül megrendezésre – így biztosítva, hogy a leendő drónpilótákat a megfelelő odafigyeléssel, valóban érdemben tudjunk oktatni.

Gyakorlat során a következő területekkel fogsz megismerkedni:

• Jogszabály szerinti műveleti eljárás bemutatása  
• Műveleti környezet ellenőrzése 
• Műszaki ellenőrzés, repülés előtti biztonsági checklist 
• Művelet végzése meghatározott paraméterek szerint 
• Vészhelyzeti eljárások 
• Intelligens repülési módok
• Fotó és videó készítése repülés közben 


ALAPFOKÚ DRÓNKEZELŐ VIZSGA ÉS TANÚSÍTVÁNY
Az elméleti képzést követően, valamint a gyakorlati napok végén is vizsgafeladatokat kell teljesíteniük a résztvevőknek. A Duplitec Felnőttképzési Intézmény által kiadott ALAPFOKÚ DRÓNKEZELŐ tanúsítvány megszerzésének feltétele a sikeres vizsgatétel.

Az elméleti vizsga a repülésbiztonsági ismereteket öleli fel. A gyakorlati vizsga során a résztvevők egy előre meghatározott feladatsort kell teljesítsenek, amely a biztonságos repülés minden elemét sorra veszi, a repülés megtervezésétől kezdve, a biztonsági ellenőrzéseket követő felszálláson keresztül, a vizsgafeladatban kiírt repülési paraméterek teljesítését záró landolásig.

A képzés követelményeit sikeresen teljesítők „Alapfokú UAV kezelő” megnevezésű végzettség megszerzését igazoló tanúsítványt kapnak.

A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS IDŐBEOSZTÁSA

Az elméleti oktatás során a 45 perces órákat 5-10 perc szünet követi.

1. nap – Webinárium: Bevezető, alapfogalmak, drónkezelési alapok, a repülés aerodinamikája navigációs alapismeretek, általános UAS ismeretek.
9:00 - 17:00

2. nap – Webinárium: A drón működése, irányításának elméleti bemutatása, a repülésvezérlő szoftver használata, repüléstervezés. A1/A3 vizsga, illetve A2 kiegészítő vizsga témakörei.
9:00 - 17:00

3. nap – Vizsgatétel az elméleti tananyagból. Gyakorlat: repülés előkészítése, feladati terület felmérése, repülés tervezés, gyakorlati feladatok instruktor segítségével történő, majd önálló elvégzése.
9:00 - 17:00

4. nap – Gyakorlat: Jogszabály szerinti műveleti eljárás bemutatása, műszaki ellenőrzés, repülés előtti biztonsági checklist. Vizsgatétel a gyakorlati tananyagból, melyet követően ALAPFOKÚ DRÓNKEZELEŐ tanúsítványt állítunk ki a sikeres vizsgát tett hallgatók részére.
9:00-17:00


MILYEN DRÓNOKKAL FOGSZ MEGISMERKEDNI
DJI Mini 2 
DJI Mavic Air 2 
DJI Mavic 2 Pro 

MIRE TUDOD FELHASZNÁLNI A MEGSZERZETT TUDÁST
A képzésünk során felhalmozott tudással szó szerint bármit kezdhetsz! Ez egy ugródeszka ahhoz, hogy stabil alapokkal indulj el a drónozás világában – legyen szó arról, hogy saját magad örömére, hobbiból repülsz, vagy ezt a tudást szakirányosan szeretnéd tovább bővíteni.

Az alapfokú képzésünket követően lehetőséged van további képzésekre jelentkezni, ahol a drónok kezelése már nem, felhasználásuk lehetőségei annál inkább kerülnek a fókuszba. Építőipari és energetikai képzésünkön megismerhetik a drónokkal végezhető építőipari, eneregtikai felvételezések menetét, valamint a legmodernebb térinformatikai terepi feltérképező és feldolgozó rendszereket. Szakirányú képzéseink jelenleg a mezőgazdaság és a biztonságtechnika világára koncentrálnak, amelyeken az adott területek elismert szakembereitől tanulhatod meg részleteiben a drónok ipari felhasználásának lehetőségeit.INSTRUKTOROK
Süli Andor
Ipari-drónpilóta, instruktor
Képzett drónpilóta és tréner, akivel elsősorban nyilvános rendezvények alkalmával találkozhattál. Andor közel egy évtizedes múltra tekint vissza a drónok tekintetében, így biztos kézzel irányítja a DJI összes modelljét – a legkisebb TELLO-tól a legnagyobb Enterprise, vagy agrár gépekig.

Dr. Csongrádi Nándor
Drónpilóta, instruktor
Nándor 4 éve foglalkozik drónokkal. 2018-ban megálmodója és főszervezője volt annak a szegedi, tömeges baleseti szimulációnak, amelyben a mentés segítése drónok bevetésével történt. 2019-ben az Airbus Critical AppChallenge Hungary fejlesztői versenyén a „Független Fejlesztő” kategória győztese lett csapatával, egy saját fejlesztésű, drónok által is használható képtovábbító alkalmazással.

Szaniszló Mónika
Ipari-drónpilóta,  instruktor
Mónika negyedik éve foglalkozik dróntechnológiával, Európában a harmadik, hölgy szakirányú ipari-drónpilóta. A hagyományos broadcast és ipari tevékenységen kívül, alapítóként önkéntes kutató-mentő feladatokat is ellát a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesületében. Több típusú géppel repül a multirotorostól, a merevszárnyas drónokig. Jelenleg a DoubleRingWings 10 kg feletti nagy hatótávolságú saját fejlesztésű merevszárnyas drónjának típusvizsgájára készül. Sűrű hétköznapjaiban a dróntechnológiával kapcsolatos adminisztrációs folyamatokkal, oktatással és tanácsadással foglalkozik.

Tapolcai Martin
Drónpilóta, instruktor
Martin több, mint fél évtizede aktív tagja a magyar drónos közösségnek. Tartalomgyártóként és operatőrként egyedi látásmódján keresztül közelíti meg a drónokat, melyeket napi szinten, filmes feladatokra – reklámokhoz, image filmekhez – használ fel a DJI népszerű Mavic 2 Pro modelljétől egészen az Inspire 2-ig.

JELENTKEZÉS MENETE
• A jelentkezéshez add meg neved, e-mail címed, telefonszámod, valamint a képzés időpontját a jelentkezési felületen.
• A jelentkezést követő 3 munkanapon belül kollégáink elküldik az általad megadott e-mail címre a képzéshez szükséges információkat, a jelentkezési lapot, valamint a képzési díj megfizetésének módjait.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
Mikor és hol lesz a következő képzés?
A legközelebbi dátumok az oldal elején találhatóak. A webináriumos workshop online, bárhonnan elérhető. Minden jelentkező részletes információt kap a webináriumhoz való csatlakozás lépéseiről. A gyakorlati képzés helyszíne Zichyújfalu. A képzés tájékoztatójában minden érdeklődőnek pontos információt küldünk a helyszínről is.

Lesz az oktatóknak lehetősége csak velem foglalkozni?
Mindannyian arra törekszünk, hogy az élő webináriumos előadás interaktív lehessen, ezért lehetőséget adunk a résztvevőknek kérdéseik felvetésére és észrevételeik közlésére. Az a cél, hogy elégedetten távozz a drónfotós műhelyről. Éppen ezért természetesen mindent megteszünk ennek érdekében. Örülünk, ha lesznek kérdéseid, hiszen az azt jelenti, hogy figyelsz és érdekel a téma. Bátran tedd fel kérdéseidet a csoportos foglalkozásokon, hátha a többieket is érdekli a téma és ők is tanulhatnak a válasz(ok)ból.

Mi történik akkor, ha nem tudok részt venni a megbeszélt időpontban?
Abban az esetben, ha mégsem tudsz részt venni képzésünkön, kérjük, ezt minél előbb jelezzd számunkra! A képzés megkezdése előtti 10. naptári napig 100%-ban visszafizetjük a befizetett díjat, ezt követően, a képzés megkezdése előtti munkanapig már csak 50%-ot, de ha csak a képzés napján, vagy az azt megelőző napon szólsz, akkor már sajnos nem áll módunkban visszafizetni a befizetett díjat.

Hány fő vesz részt a képzésen?
A 23 órás drónkezelő képzés gyakorlati foglalkozásai kis csoportban kerülnek megrendezésre, 3-6 fő részvételével.

Milyen dróntípusokkal fogunk megismerkedni?
A képzés gyakorlati részében a DJI piacvezető és legmodernebb drónjaival ismerkednek meg a résztvevők: DJI Mini 2, DJI Mavic Air 2, DJI Mavic 2 Pro.

Mi történik akkor, ha nem sikerül a vizsga?
Mindenki két lehetőséget kap mind az elméleti mind pedig a gyakorlati vizsgát illetően. Amennyiben másodszorra sem sikerül a vizsga, úgy az ALAPFOKÚ DRÓNKEZELŐ tanúsítvány kézhezvételéhez a tanfolyamot meg kell ismételni.FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNY NYILVÁNTARTÁSI SZÁMA: B/2020/005733
FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNY NEVE: DUPLITEC KFT.
FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNY SZÉKHELYE:
1141 BUDAPEST, ÖV U. 39-41.

A webáruházunk használatával elfogadod, hogy sütiket (cookie) használunk a vásárlásod megkönnyítése érdekében. Ennek pontos részleteit megtalálod az Adatkezelési tájékoztatónkban.

Elfogadom