Ipari Drónkezelő Képzés

249.900 Ft

A képzés során a résztvevők megismerhetik a drónokkal végezhető ipari felvételezések menetét, valamint a legmodernebb térinformatikai terepi feltérképező és feldolgozórendszereket.

Jelentkezés a képzésre

A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS IDŐPONTJAI:

Elméleti képzés: Január 27-28.
Gyakorlati képzés: Telefonos egyeztetés alapján, előre megbeszélt időpontban.

Jelentkezési határidő: Január 22.

Elméleti képzés: Február 24-25.
Gyakorlati képzés: Telefonos egyeztetés alapján, előre megbeszélt időpontban.

Jelentkezési határidő: Február 19. 

Elméleti képzés: Március 17-20.
Gyakorlati képzés: Telefonos egyeztetés alapján, előre megbeszélt időpontban.

Jelentkezési határidő: Március 12.

(A gyakorlati képzések időpontjai az időjárás függvényében módosulhatnak.) 

Csoportlétszám: 6-10 fő
Időtartam: 30 óra (15 óra elmélet és 15 óra gyakorlat)

A képzésben résztvevők a sikeres elméleti és gyakorlati vizsga letétele után tanúsítványt kapnak az Ipari drónpilótaképzés elvégzéséről a szervező Duplitec Kft. Felnőttképzési Intézménytől (Nyilvántartási szám: B/2020/005733).

A KÉPZÉS BEMUTATÁSA
A képzés során a résztvevők megismerhetik a drónokkal végezhető ipari felvételezések menetét, valamint a legmodernebb térinformatikai terepi feltérképező és feldolgozórendszereket. A megszerzett ismeretek segítségével a felhasználók képesek lesznek a mai drónok nyújtotta megbízható, precíz és akár centiméter pontosságú programozott 2D térképek és 3D-s modellek készítésére- akár az ipari területen is: az általunk bemutatott és oktatott rendszer komplex megoldást kínál minderre. A DJI Terra segítségével lehetőség nyílik akár napi szinten állapotfelmérések készítésére, eseti kubatúra- és területmérésekre, de alapos és nagy felbontású 3D-s modellek megtervezése és programozott felmérése sem okoz majd kihívást a képzést elvégzett felhasználók számára.KINEK AJÁNLJUK AZ IPARI DRÓNKEZELŐ KÉPZÉSÜNKET?
A képzést olyan, alapvetően az iparban már dolgozó, vagy dolgozni vágyó szakembereknek ajánljuk, akik a programozott drónos felmérések és a ma használatos legmodernebb feldolgozási módszerek révén szeretnének új szolgáltatásokat kínálni, vagy aktuális munkájukat megkönnyíteni. A képzés az építőipar és energetika mellett az ipar más területét is érinti, mivel az általunk bemutatott felmérő és feldolgozórendszerek sokkal tágabb körben használhatók, így nem kizárólag az építőiparból várjuk a jelentkezőket. A tanfolyamhoz mindenképpen fontos a drónos alapképzettség és -ismeret, a tanfolyamon való részvétel feltétele a jelentkező A1/A3 vizsgájának megléte.

A KÉPZÉS SORÁN ISMERTETETT TERÜLETEK
Ipari alkalmazások bemutatása, kiemelt figyelemmel a következő ágazatokra: építőipar, bányászat, olaj- és gázipar, villamosenergia, megújulóenergia-szektor, agrárszektor, közlekedés-logisztika és kármentesítés.

A képzésben részletesen bemutatásra kerül a DJI Phantom 4 RTK drón, valamint a hozzá kapcsolódó GS Pro repülésirányító rendszer, valamint a DJI Terra feldolgozószoftver.

A MEGSZERZETT TUDÁS RÉVÉN A KÖVETKEZŐ FELADATOKAT TUDJA ELVÉGEZNI
A képzést követően a résztvevők képesek lesznek önállóan programozott repülési feladatok megtervezésére és biztonságos végrehajtására. A megszerzett tudás révén a repülés során szerzett adatok hatékony feldolgozására, és ezáltal 2D-s térképek és 3D-s modellek készítésére – akár a munkaterületen is. Az előállított térképekből és modellekből hatékonyan tudják majd nyomon követni a munkafolyamatokat, számszerű adatokat nyerni a munkaterület méretéről, földrajzi-földtudományos paramétereiről, kitermelt vagy beszállított és deponált anyagok mennyiségéről.

MILYEN DRÓNOKKAL FOGNAK A KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK MEGISMERKEDNI
A képzés középpontjában a DJI Phantom 4 RTK drón rendszer áll, de bemutatásra kerülnek a speciális méréseket és igényeket kielégítő FLIR (hőkamerás), valamint LIDAR kamerával ellátott rendszerek is.A KÉPZÉS SORÁN ISMERTETETT TERÜLETEK
Ipari alkalmazások bemutatása, kiemelt figyelemmel a következő ágazatokra: építőipar, bányászat, olaj- és gázipar, villamosenergia, megújulóenergia-szektor, agrárszektor, közlekedés-logisztika és kármentesítés.

A képzésben részletesen bemutatásra kerül a DJI Phantom 4 RTK drón, valamint a hozzá kapcsolódó GS Pro repülésirányító rendszer, valamint a DJI Terra feldolgozószoftver.

AZ ELŐADÓKRÓL
Hajdinákné Vörös Fanni

Térképész-geoinformatikus és drónpilóta
Az ELTE IK Térképtudományi és Geoinformatikai Intézetének doktorandusz hallgatója, 2019-ben szerezte meg mesterszakos diplomáját geoinformatika szakirányon. Tanulmányai során távérzékelési, fotogrammetriai, 3D modellezési, alapvető programozási és problémamegoldási ismereteket sajátított el. 2017-óta tart egyetemi kurzust, amely során a hallgatóknak segít a terepi feladatok megoldásában. 2020-ban fiatalos lendülettel vetette bele magát a drónozás világába: mind egyetemi, mind rekreációs célból igyekszik a maximumot kihozni a lehetőségekből. A fotózás iránti érdeklődése és kreativitása hozzásegíti az (nem feldolgozási célra készült) adott esetben marketing célú fényképek, videók készítéséhez is. Hamar egyértelművé vált számára, hogy a drónos repülések elengedhetetlen elemei a modern felvételezési és feldolgozási módszereknek, így minden erejével azon van, hogy minél szélesebb körben megismerjék és használják ezen eszközöket.

Pál Márton
térképész-geoinformatikus és drónpilóta
Az ELTE Informatikai Kar Térképtudományi és Geoinformatikai Intézetének doktorandusz hallgatója, valamint 2018 óta rendszergazdája. Térképész-geoinformatikus tanulmányai során távérzékelési, fotogrammetriai, 3D modellezési, alapvető programozási és problémamegoldási ismereteket sajátított el, kiegészítve fontos földtudományos, matematikai és terepi ismeretekkel. Oktatási és kutatási tevékenysége is legfőképp a geoinformatika földtudományos és terepi alkalmazási lehetőségeihez kötődik. 2020 óta drónpilóta, legfőképp tudományos és ipari-alkalmazott módszerekkel (modellépítés, képfeldolgozás, szegmentálás, térinformatikai rendszerépítés, kiértékelés) foglalkozik. A drónokkal kapcsolatos kérdések mellett nagy hangsúlyt fektet a potenciálisan felmerülő hardveres és szoftveres problémákra is. Oktatói szemléletének köszönhetően pontosan törekszik arra, hogy modern, a gyakorlatban jól hasznosítható tudást adjon át hallgatóinak: legyen szó akár műszaki, terepi, vagy éppen adatfeldolgozással kapcsolatos kérdésekről.A webáruházunk használatával elfogadod, hogy sütiket (cookie) használunk a vásárlásod megkönnyítése érdekében. Ennek pontos részleteit megtalálod az Adatkezelési tájékoztatónkban.

Elfogadom