Építőipari drónkezelő képzés

249.900 Ft

A képzés során a résztvevők megismerhetik a drónokkal végezhető építőipari felvételezések menetét, valamint a legmodernebb térinformatikai terepi feltérképező és feldolgozó rendszereket.

Jelentkezés a képzésre

A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS IDŐPONTJAI:
Április 28 – május 2.
Jelentkezési határidő: április 21.

Május 26-30.
Jelentkezési határidő: május 19.

Június 16-20.
Jelentkezési határidő: június 9.

(A gyakorlati képzések időpontjai az időjárás függvényében módosulhatnak.) 

Csoportlétszám: 6-10 fő
Időtartam: 30 óra (15 óra elmélet és 15 óra gyakorlat)

A képzésben résztvevők a sikeres elméleti és gyakorlati vizsga letétele után Építőipari drónkezelő okiratot kapnak a képzést szervező Duplitec Kft. Felnőttképzési Intézménytől (Nyilvántartási szám: B/2020/005733).

A KÉPZÉS BEMUTATÁSA
A képzés során a résztvevők megismerhetik a mai legmodernebb térinformatikai terepi feltérképező és feldolgozó rendszereket, ezekből pedig kiemelten a DJI Terrát. A megszerzett ismeretek segítségével a felhasználók képesek lesznek a mai drónok nyújtotta megbízható, precíz és akár centiméter pontosságú programozott 2D térképek és 3D-s modellek készítésére, akár az építési területen is – az általunk bemutatott és oktatott rendszer komplex megoldást kínál minderre. A DJI Terra segítségével lehetőség nyílik akár napi szinten állapotfelmérések készítésére, eseti kubatúra és terület mérésekre, de egy alapos és nagy felbontású 3D-s épületmodell megtervezése és programozott felmérése sem okoz majd kihívást az oktatást elvégzett felhasználók számára.



KINEK AJÁNLJUK AZ ÉPÍTŐIPARI DRÓNKEZELŐ KÉPZÉSÜNKET?
A képzést olyan, alapvetően építőiparban már dolgozó, vagy dolgozni vágyó szakembereknek ajánljuk, akik a programozott drónos felmérések és a ma használatos legmodernebb feldolgozási módszerek révén szeretnének új szolgáltatásokat kínálni, vagy aktuális munkájukat megkönnyíteni. Az építőipar mellett az ipar más területét is érintjük, mivel az általunk bemutatott felmérő és feldolgozó rendszerek sokkal tágabb körben használhatók, így nem kizárólag az építőiparból várjuk a jelentkezőket. A tanfolyamhoz mindenképpen fontos a drónos alapképzettség és ismeret, a tanfolyamon való részvétel feltétele a jelentkező A1/A3 vizsgájának megléte.

A MEGSZERZETT TUDÁS RÉVÉN A KÖVETKEZŐ FELADATOKAT TUDJA ELVÉGEZNI
A képzésben résztvevők képesek lesznek önállóan programozott repülési feladatok megtervezésére és biztonságos végrehajtására. A megszerzett tudás révén a repülés során szerzett információk hatékony feldolgozására, és ezáltal 2D-s térképek és 3D-s modellek készítésére akár a munkaterületen is. Az előállított térképekből és modellekből hatékonyan tudják majd a munkafolyamatokat nyomon követni, számszerű adatokat nyerni a munkaterület méretéről, geográfiai paramétereiről, kitermelt vagy beszállított és deponált anyagok mennyiségeiről.

MILYEN DRÓNOKKAL FOGNAK A KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK MEGISMERKEDNI
A képzés középpontjában a DJI Phantom 4 RTK drón rendszer áll, de bemutatásra kerülnek a speciális méréseket és igényeket kielégítő FLIR (hőkamerás), valamint LIDAR kamerával ellátott rendszerek is.



A KÉPZÉS SORÁN ISMERTETETT TERÜLETEK
Ipari alkalmazások bemutatása, kiemelt figyelemmel az építőiparra. Emellett még általánosságban bemutatásra kerülnek még az alábbi területek is: Energia szektor (Bányászat, Olaj & gázipar, Villamosenergia), Megújuló energia szektor, Agrár szektor és a Kármentesítés. Ezen utóbbiak részletes megismerésére és az ott alkalmazott drónos műveletek elsajátítására külön, arra a területre specializált képzés keretében van mód. 

Az építőipari készletesen bemutatásra kerül a DJI Phantom 4 RTK drón, valamint a hozzá kapcsolódó GS Pro repülésirányító rendszer, valamint a DJI Terra feldolgozó szoftver.

VIZSGA ÉS OKIRAT:
Az elméleti képzést követően, valamint a gyakorlati napok végén is vizsgafeladatokat kell teljesítsenek a résztvevők. A Duplitec Felnőttképzési Intézmény által kiadott ÉPÍTŐIPARI DRÓNKEZELŐ OKIRAT megszerzésének feltétele a sikeres vizsgatétel.

AZ ELMÉLETI OKTATÁS WEBINÁRIUMI FORMÁBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE. A GYAKORLATI OKTATÁS HELYSZÍNE: Pest megye

JELENTKEZÉS ELŐFELTÉTELE:
A1/A3 vizsga megléte. 

Vizsgára jelentkezés: ITT 

AZ ELŐADÓ
Popovics László
Geológusmérnök és Drónpilóta
Több mint 16 év hazai és nemzetközi ipari környezetben szerzett tapasztalattal rendelkezik. A kezdeti magyar és külföldi olaj és gázkutató fúrások felügyeletét követően az utóbbi években Geológiai szaktanácsadás mellett építőipari Projektvezetőként végzi munkáját. Közel 9 éve aktívan drónozik. A kezdeti fotó- és videókészítés mellett földtudományi mérnökként a drónokkal végezhető ipari és agrár felmérésekkel és munkavégzésekkel kezdett mélyebben foglalkozni.



A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS IDŐBEOSZTÁSA
1. nap – Webinárium: Drónkezelési alapok: Alapfogalmak, meteorológia, egészségügy, szabálykövető magatartás
13:00-16:45

2. nap – Webinárium: Építőipari drónhasználat: Alkalmazási területek, térinformatika, szoftverek bemutatása
13:00-16:45

3. nap – Webinárium: Építőipari drónhasználat: Phantom 4 RTK beállításai, Programozott felvételezés előkészítése, terület kimérése, repüléstervezés
13:00-16:45

4. nap – Elméleti vizsga és Gyakorlati képzés: Drónkezelői képesség ellenőrző gyakorlatok, munkafolyamat előkészítése, programozott 2D térképező repülés
9:00-17:45

5. nap – Gyakorlati oktatás: Programozott 3D felvételező gyakorló repülés, ellenőrző vizsgafeladatok és gyakorlati vizsga
9:00-17:45

JELENTKEZÉS MENETE ÉS TOVÁBBI TEENDŐK
• A jelentkezéshez kérjük, adja meg nevét, e-mail címét, telefonszámát, valamint a képzés időpontját a jelentkezési felületen.
• A jelentkezést követő 3 munkanapon belül kollégáink elküldik az Ön által megadott e-mail címre a képzéshez szükséges információkat, a jelentkezési lapot, valamint a képzési díj megfizetésének módjait.



GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mikor és hol lesz a következő képzés?
A legközelebbi dátumok az oldal elején találhatóak. Az elmélet élő webináriumon keresztül történik, bárhonnan elérhető. Minden jelentkező részletes információt kap a webináriumhoz való csatlakozás lépéseiről. A gyakorlat pedig a fent megadott helyszínen lesz megtartva.

Akkor is jelentkezhetek, ha nincs drónos tapasztalatom?
A képzés előfeltétele egy alap drónkezelői tudás, ezért kérjük, hogy mindenki úgy érkezzen a képzésre, hogy rendelkezik a nyílt kategória A1/A3 vizsgájával (Vizsgára jelentkezés: ITT ). Amennyiben szükséged van vizsgafelkészítő konzultációra, úgy kérjük, jelentkezz ITT .

Mi történik akkor, ha nem tudok részt venni a megbeszélt időpontban?
Abban az esetben, ha mégsem tud részt venni képzésünkön, kérjük, ezt minél előbb jelezze számunkra! A képzés megkezdése előtti 10. naptári napig 100%-ban visszafizetjük a befizetett díjat, ezt követően, a képzés megkezdése előtti munkanapig már csak 50%-ot, de ha csak a képzés napján, vagy az azt megelőző nap jelez, akkor már sajnos nem áll módunkban visszafizetni a befizetett díjat.

Hány fő vesz részt a képzésen?
Az építőipari drónkezelő képzés gyakorlati foglalkozásai kis csoportban kerülnek megrendezésre, 6-10 fő részvételével.

Milyen dróntípusokkal fogunk megismerkedni?
A képzés során a gyakorlati repüléseket a DJI piacvezető és legmodernebb drónjaival végzik a résztvevők: Phantom 4 RTK, Mavic 2 Entrprise Advanced (hőkamerával).

Mi történik akkor, ha nem sikerül a vizsga?
Mindenki két lehetőséget kap mind az elméleti mind pedig a gyakorlati vizsgát illetően. Amennyiben másodszorra sem sikerül a vizsga, úgy az „Okirat” kézhezvételéhez a tanfolyamot meg kell ismételni.

A webáruházunk használatával elfogadod, hogy sütiket (cookie) használunk a vásárlásod megkönnyítése érdekében. Ennek pontos részleteit megtalálod az Adatkezelési tájékoztatónkban.

Elfogadom