Energetikai drónkezelő képzés

249.900 Ft

A képzés során a résztvevők megismerhetik a drónokkal végezhető energetikai felvételezések menetét, valamint a legmodernebb térinformatikai terepi feltérképező és feldolgozó rendszereket.

Jelentkezés a képzésre

A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS IDŐPONTJAI:
Május 5-9.
Jelentkezési határidő: április 28.

Június 9-13.
Jelentkezési határidő: június 2.

A KÉPZÉS BEMUTATÁSA
A képzés során a résztvevők megismerhetik a mai legmodernebb térinformatikai terepi feltérképező és feldolgozó rendszereket, ezekből pedig kiemelten a DJI Terrát. A megszerzett ismeretek segítségével a felhasználók képesek lesznek a mai drónok nyújtotta megbízható, precíz és akár centiméter pontosságú programozott 2D térképek és 3D-s modellek készítésére, akár a műveleti területen is – az általunk bemutatott és oktatott rendszer komplex megoldást kínál. A DJI Terra segítségével lehetőség nyílik akár napi szinten állapotfelmérések készítésére és terület ellenőrzésre, de egy alapos és nagy felbontású 3D-s modell megtervezése és programozott felmérése sem okoz majd kihívást az oktatást elvégzett felhasználók számára.KINEK AJÁNLJUK AZ ENERGETIKAI DRÓNKEZELŐ KÉPZÉSÜNKET?
A képzést olyan, alapvetően energetikai területen már dolgozó, vagy dolgozni vágyó szakembereknek ajánljuk, akik a programozott és manuálisan vezérelt drónos felmérések és a ma használatos legmodernebb feldolgozási módszerek révén szeretnének új szolgáltatásokat kínálni, vagy aktuális munkájukat megkönnyíteni. 

A tanfolyamhoz mindenképpen fontos a drónos alapképzettség és ismeret, a tanfolyamon való részvétel feltétele a jelentkező A1/A3 vizsgájának megléte.

A MEGSZERZETT TUDÁS RÉVÉN A KÖVETKEZŐ FELADATOKAT TUDJA ELVÉGEZNI
A képzésben résztvevők képesek lesznek önállóan programozott repülési feladatok megtervezésére és biztonságos végrehajtására. A megszerzett tudás révén a repülés során szerzett információk hatékony feldolgozására, és ezáltal 2D-s térképek és 3D-s modellek készítésére akár a munkaterületen is. Az előállított térképekből és modellekből hatékonyan tudják majd a munkafolyamatokat nyomon követni, számszerű adatokat nyerni a munkaterület méretéről, geográfiai paramétereiről, valamint energetikai rendszerek állapotfelvételét elvégezni, például napelem cellák működésének ellenőrzése, szélturbina lapátok felületi revíziója, elektromos tartóoszlopok állapotfelmérése, stb.

MILYEN DRÓNOKKAL FOGNAK A KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK MEGISMERKEDNI
A képzés középpontjában a DJI Phantom 4 RTK, valamint a DJI M300 RTK drón rendszerek állnak, de bemutatásra kerülnek a speciális méréseket és igényeket kielégítő FLIR (hőkamerás), valamint LIDAR kamerával ellátott rendszerek is.A KÉPZÉS SORÁN ISMERTETETT TERÜLETEK
Energetikai alkalmazások bemutatása a Bányászat, Olaj & gázipar, Villamosenergia, Távhő szolgáltatás, valamint a megújuló energia szektor területén (Napelem parkok, Geotermikus erőművek, Szélturbina farmok).

Részletesen bemutatásra kerül a DJI Phantom 4 RTK és a DJI M300 RTK drón, valamint a hozzá kapcsolódó GS Pro repülésirányító rendszer, valamint a DJI Terra feldolgozó szoftver.

VIZSGA ÉS OKIRAT:
Az elméleti képzést követően, valamint a gyakorlati napok végén is vizsgafeladatokat kell teljesítsenek a résztvevők. A Duplitec Felnőttképzési Intézmény által kiadott ENERGETIKAI DRÓNKEZELŐ OKIRAT megszerzésének feltétele a sikeres vizsgatétel.

AZ ELMÉLETI OKTATÁS WEBINÁRIUMI FORMÁBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE. A GYAKORLATI OKTATÁS HELYSZÍNE: Pest megye

JELENTKEZÉS ELŐFELTÉTELE:
A1/A3 vizsga megléte. 

Vizsgára jelentkezés: ITT

AZ ELŐADÓK
Popovics László
Geológusmérnök és Drónpilóta
Több mint 16 év hazai és nemzetközi ipari környezetben szerzett tapasztalattal rendelkezik. A kezdeti magyar és külföldi olaj és gázkutató fúrások felügyeletét követően az utóbbi években Geológiai szaktanácsadás mellett építőipari Projektvezetőként végzi munkáját. Közel 9 éve aktívan drónozik. A kezdeti fotó- és videókészítés mellett földtudományi mérnökként a drónokkal végezhető ipari és agrár felmérésekkel és munkavégzésekkel kezdett mélyebben foglalkozni.A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS IDŐBEOSZTÁSA
1. nap – Webinárium: Drónkezelési alapok: Alapfogalmak, meteorológia, egészségügy, szabálykövető magatartás
13:00-16:45

2. nap – Webinárium: Ipari drónhasználat: Alkalmazási területek, térinformatika, szoftverek bemutatása
13:00-16:45

3. nap – Webinárium: Energetikai területen használható programozott felvételezések előkészítése, mérési lehetőségek, repülés tervezés a TERRA-ban
13:00-16:45

4. nap – Elméleti vizsga és Gyakorlati oktatás: Drónkezelői képesség ellenőrző gyakorlatok, Munkafolyamat előkészítés, mérési lehetőségek, repülés tervezés, programozott 2D és 3D felvételező gyakorló repülés
9:00-17:45

5. nap – Gyakorlati oktatás: programozott felvételező repülés lefolytatása meghatározott paraméterek szerint, ellenőrző vizsgafeladatok és gyakorlati vizsga
9:00-17:45

JELENTKEZÉS MENETE ÉS TOVÁBBI TEENDŐK
• A jelentkezéshez kérjük, adja meg nevét, e-mail címét, telefonszámát, valamint a képzés időpontját a jelentkezési felületen.
• A jelentkezést követő 3 munkanapon belül kollégáink elküldik az Ön által megadott e-mail címre a képzéshez szükséges információkat, a jelentkezési lapot, valamint a képzési díj megfizetésének módjait.GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
Mikor és hol lesz a következő képzés?
A legközelebbi dátumok az oldal elején találhatóak. Az elmélet élő webináriumon keresztül történik, bárhonnan elérhető. Minden jelentkező részletes információt kap a webináriumhoz való csatlakozás lépéseiről. A gyakorlat pedig a fent megadott helyszínen lesz megtartva.

Akkor is jelentkezhetek, ha nincs drónos tapasztalatom?
A képzés előfeltétele egy alap drónkezelői tudás, ezért kérjük, hogy mindenki úgy érkezzen a képzésre, hogy rendelkezik a nyílt kategória A1/A3 vizsgájával (Vizsgára jelentkezés: ITT). Amennyiben szükséged van vizsgafelkészítő konzultációra, úgy kérjük, jelentkezz: ITT.

Mi történik akkor, ha nem tudok részt venni a megbeszélt időpontban?
Abban az esetben, ha mégsem tud részt venni képzésünkön, kérjük, ezt minél előbb jelezze számunkra! A képzés megkezdése előtti 10. naptári napig 100%-ban visszafizetjük a befizetett díjat, ezt követően, a képzés megkezdése előtti munkanapig már csak 50%-ot, de ha csak a képzés napján, vagy az azt megelőző nap jelez, akkor már sajnos nem áll módunkban visszafizetni a befizetett díjat.

Hány fő vesz részt a képzésen?
Az építőipari drónkezelő képzés gyakorlati foglalkozásai kis csoportban kerülnek megrendezésre, 6-10 fő részvételével.

Milyen dróntípusokkal fogunk megismerkedni?
A képzés során a gyakorlati repüléseket a DJI piacvezető és legmodernebb drónjaival végzik a résztvevők: DJI Phantom 4 RTK, valamint a DJI M300 RTK drón rendszerek, de bemutatásra kerülnek a speciális méréseket és igényeket kielégítő FLIR (hőkamerás), valamint LIDAR kamerával ellátott rendszerek is.

Mi történik akkor, ha nem sikerül a vizsga?
Mindenki két lehetőséget kap mind az elméleti mind pedig a gyakorlati vizsgát illetően. Amennyiben másodszorra sem sikerül a vizsga, úgy az „Okirat” kézhezvételéhez a tanfolyamot meg kell ismételni.

A webáruházunk használatával elfogadod, hogy sütiket (cookie) használunk a vásárlásod megkönnyítése érdekében. Ennek pontos részleteit megtalálod az Adatkezelési tájékoztatónkban.

Elfogadom