DJI Agras MG-1S mezőgazdasági drón

Keresse kollégánkat

A DJI Agras MG-1S egy mezőgazdasági permetező drón.

AGRAS MG-1S 


Az Agras MG-1S a DJI legújabb, élvonalbeli technológiáit alkalmazza: az A3-as repülésvezérlő a radarérzékelő rendszerrel kiegészülve tökéletes megbízhatóságot nyújt a repülések során. Az áramlásérzékelővel felszerelt permetezőrendszer mindig pontos működést garantál. Az MG intelligens műveleti tervező rendszerrel és a DJI mezőgazdasági kezelői platformmal kiegészülve a felhasználók előre megtervezhetik az elvégzendő műveleteket, majd valós időben irányíthatják a drónokat, valamint figyelemmel tudják kísérni azok üzemállapotát. Az MG-1S egy nagy teljesítményű, direkt gazdálkodási célokra tervezett drón, amely átfogó megoldásokat kínál a mezőgazdasági feladatokra. 


A3 repülésvezérlő 


A DJI fejlett, A3-as repülésvezérlője garantálja az MG-1S magas szintű megbízhatóságát. Algoritmusát a mezőgazdasági felhasználáshoz optimalizálták, mely a tartályban keveredő folyadékok ellenére is mindig stabil repülést biztosít. A redundancia érdekében az A3 kettős iránytűvel rendelkezik. Ha az egyik érzékelő meghibásodik, a rendszer automatikusan átkapcsol a másik érzékelőre a biztonságos és megbízható repülés érdekében. 


Radar érzékelés 


Az MG-1S permettartályának alján és két végében nagy pontosságú mikrohullámú radarok kerültek elhelyezésre. Az első és hátsó radar a terepérzékelésben nyújt segítséget, ezek teszik lehetővé a drón számára a terepkövetést és a hozzávetőleges magasságállítást. A tartály alján található radar felel a nagy pontosságú magasságtartásért. A radarok együttes használatával az MG-1S érzékeli a terep változásait, így folytonosan tudja tartani a növények permetezéséhez megadott optimális magasságot.


Precíziós permetezés 


Az MG-1S új permetező rendszere minden korábbinál pontosabb permetezést tesz lehetővé. A két különálló szivattyú, amely az elülső és hátsó pár fúvókát külön-külön vezérli, jelenleg három permetezési módot tesz lehetővé a drón számára: előre permetezés, hátra permetezés és teljes permetezés. Az új nyomásérzékelő és áramlásérzékelő valós időben figyeli a permetezési folyamatot, dinamikusan szabályozva a permetezési sebességet és mennyiséget a működés során. A kiterjesztett szórókerekű fúvókák a legoptimálisabban hasznosítják a lefelé irányuló légáramlatokat. A permetezőrendszer azonnal reagál a parancsokra, pontosságot és nagy hatásfokot adva a permetezéshez. 


Optimalizált mechanikai szerkezet 


Az MG-1S vázának leszerelhető karjai, valamint a leszállóegység optimalizált kialakítása minimalizálják a karbantartási költségeket. Az elektronikus sebesség- szabályzót külön vízhatlan védőréteg óvja. A permetezőszivattyú oldalán található folyadékszelep, illetve a szivattyú permettartály feletti elhelyezése nagyban egyszerűsíti a munka- folyadék bevitelét, eltávolítását és tisztítását. 


MG intelligens üzemeltetési tervezési rendszer 


Az MG-1S-sel intelligensen tervezheti és szerkesztheti a repülési útvonalakat. A területenkénti folyadékmennyiség megadását követően a drón minden fennmaradó para- métert magától kiszámol az ön kényelme érdekében. A különböző régiókhoz és igényekhez alkalmazkodva akár a hagyományos vagy az intenzív permetezési üzemmódok között is választhat. 


*A régiójában elérhető funkciókat a helyi törvények és előírások, valamint az ön által megadott adatok határozzák meg. 


DJI mezőgazdasági kezelői platform 


A DJI az MG-1S-sel együtt átfogó permetezési kezelői platformot nyújt. A rendszer segítségével nyomon követhető minden egyes drón repülési állapota és a permetezési státusz, továbbá lehetőség nyílik a permetezőcsapat kezelésére is a hatékonyság növelése végett. Területek jelölhetőek ki az egyes operátoroknak, ellenőrizhetőek az egyes mezők. Az intelligens tervezési eszközöket az operátorokkal megosztva gazdaságosabb és hatékonyabb lesz a művelet, elkerülhetőek az átfedő permetezések. 


Intelligens akkumulátor 


Az MG-1S intelligens, 12000 mAh teljesítményű akkumulátort használ, amelynek révén terhelés nélkül 22 percig képes lebegni. Az akkumulátort a mechanikai behatásoktól nagy szilárdságú védőburkolat és ütéselnyelő köpeny védi, kábelei a biztonság és megbízhatóság érdekében jól rejtettek. Mindezek mellett az akkumulátor stabil feszültséget biztosít, meghosszab- bítva élettartamát. 


*Tengerszint körüli magasságon, 3 m/s-nál alacsonyabb szélsebesség esetén. 


Professzionális vezérlő 


Az MG-1S kontrollerében egy 5,5” / 1080p kijelző kapott helyet, mely erős napsütésben is jól látható. A beépített tervező rendszernek köszönhetően a felhasználó növelni tudja a működési hatékonyságot. A kontroller akkumulátora akár 5 órás munkára is alkalmas, biztosítva ezzel a hosszú kültéri működést. 


KIEGÉSZÍTŐK


Precíziós RTK rendszer 


A magas érzékenységű RTK rendszer centiméter pontosságot tesz lehetővé, ideális a precíz és célirányos permetezéshez. Alkalmazásával lehetővé válik a precíziós térképezés, valamint nő a repülés megbízhatósága. Egy operátoros alkalmazás mellett az útpont adatok feltölthetőek az MG intelligens üzemeltetési tervező rendszerbe, így tovább egyszerűsödik az MG-1S használata. 


Cseppelemzés 


A dedikált okostelefon applikáció segítségével a hordozható cseppanalizáló képeket készít a permet cseppekről vízérzékeny teszt papíron, visszajelzést adva ezzel a pilótának a folyamatban lévő műveletről. 


Akkumulátor töltőállomás 


A speciálisan megtervezett töltőkonténerhez 6 akkumulátor csatlakoztatható, míg minden intelligens kiegyensúlyozó töltőhöz két töltőkonténert lehet csatlakoztatni. Így összesen 12 akkumulátor tölthető egyszerre, csökkentve ezzel az akkumulátorok folyamatos cseréjének idejét. Az eszköz képes a feszültség kiegyensúlyozására minden egyes akkumulátorban, biztosítva ezzel az akkumu- látorok hosszú élettartamát.