Ronin-M

328.900 Ft

2,3 kg súlyú, akár hátizsákban is elfér strapabíró és 3,6kg-os terhelhetőséggel rendelkezik. Nagyon rövid idő alatt lehet össze és szétszerelni. Üzemidő 6óra.

Kosárba

Személyesen akár még aznap.

A DJI új háromtengelyes gimbal rendszerének köszönhetően ezentúl kreativitásunknak már nincsenek határai. Az eszköz amely elválaszt minket a professzionális filmkészítéstől. Precíz motorjainak köszönhetően nem kívánt kézmozdulataink eltűnnek a videóinkról. Mint tilt mint a pan irányba egyenletes mozgást biztosít. Kameránkat elég egyszer kalibrálnunk és a Ronin már készen is áll a forgatásra. Eleinte kicsit hosszabb időbe telhet ez a folyamat de amint elsajátítottuk a beállítás lépéseit nagyjából 5 percre van szükségünk hogy a felvétel elkezdődjön.

A fejlett ATS (Auto Tune Stability) technológiának köszönhetően, gimbal-unk tökéletesíti beállításainkat. 3 különféle módon tudjuk használni eszközünket. Fejjel lefele állásban amely jól tud jönni ha szem magasságban szeretnénk elkészíteni az adott jelenetet illetve magasabb perspektívából, emellett ha a tömeg fölé szeretnénk emelni kameránkat. A második ha normál helyzetben tartjuk. Ez a legkényelmesebb mód illetve a legtöbbször hasznos. Követéshez, alacsonyabb perspektívához tökéletes választás. A harmadik pedig mikor függőlegesen helyzetben állnak a karok. Amikor már nagyon alacsony szemszögből szeretnénk felvenni snittünket (séta/futás követése) igen csak hasznos "beállítás".

A tökéletes vezérléshez és beállításról egy távirányító illetve egy okos eszköz (tablet, mobiltelefon) gondoskodni. A telefonon betudjuk állítani minden tengely pontos szögét illetve milyen sebességgel kövesse a témánkat. Az applikáció mint IOS mint Android rendszerrel kompatibilis. Távirányítónkkal pedig egy segéddel felvétel közben tudjuk irányítani a gimbal mozgását.

Az M változat valamelyest könnyebb mint a nagy testvére. Csupán 2,3 kg az összsúlya amelyre nyugodtan tehetünk akár nagyobb DSLR vázakat is.