Ugrás a tartalomra

Magyarország Hivatalos DJI Drón Forgalmazója

Kosár
0 elem

Nyelv

FPV drónok: minden, amire a kezdéshez szükséged van

22 January 2021 Adrienn Kerekes 0 hozzászólás

Az FPV (first-person view) repülés a drónnal való repülés legizgalmasabb, leginkább magával ragadóbb része, mely egyre inkább népszerű az drónipar területén. A dróntechnológia ezen legújabb formája révén új távlatokat nyitott számos területen, mint például az FPV drónrepülés, a drónversenyzés, a kereső- és mentőbevetések, valamint a mezőgazdasági alkalmazások. Jelen helyzetben az FPV technológia nem korlátozódik a saját építésű, egyedi drónokra; a színesebb repülési élmény érdekében a repülésre kész drónok kombinálhatók FPV szemüvegekkel, sisakokkal, okostelefonos készülékekkel és egyéb kijelzőkkel. Ha szeretnél többet megtudni az FPV drónrepülésről, az FPV drónkomponensekről, az egyedi alkalmazásokról és a szakszerű drónajánlásokról, ez a cikk neked íródott.

Mik azok az FPV drónok?
Az FPV drónok hatalmas áttörést jelentettek a dróniparban, mely a repülésre kész (RTF – ready-to-fly) drónoknak és az FPV szemüvegeknek stabil helyet biztosít a drónok fogyasztói piacán.

Az első dolog, amit figyelembe kell venni, hogyan működik egy FPV drón. Az alap FPV összeállítás magában foglal egy FPV drónkamerát, mely össze van kapcsolva egy videótovábbító egységgel, ezen keresztül küldve élő videóképet a drónról az FPV szemüvegek, a sisakok, az okostelefon eszközök és egyéb kijelzők fele, egy páratlan repülési élmény új világát nyitva meg. Olvass tovább, hogy további részleteket tudj meg.FPV drón alkalmazások

FPV freestyle
Az olyan lélegzetelállító manőverek, mint a rövid röptetés, a bedöntés és egyéb repülési kombinációk, fontos szemponttá váltak a drón freestyle tekintetében, mely egy meglehetősen új terület, sok professzionális pilótát vonzva. Az FPV kiterjeszti a hagyományos drónrepülés határait, kihangsúlyozza a reakcióidőket, a műszaki fejlődést és a levegő szabadságát.

Keresés és mentés
A keresés és mentés egy egyre növekvő mértékben használt drónalkalmazás, köszönhetően az FPV technológia fejlődésének. A kereső- és mentőcsapatok ki tudnak jelölni meghatározott feladatokkal megbízott csapattagokat – egy pilóta kizárólagosan az FPV repülésre összpontosíthat – míg a másik kamerakezelő egy dedikált második kamera segítségével független keresést végezhet.

Mezőgazdaság
Az FPV drónok segítenek a mezőgazdasági műveletekben azzal, hogy egy dedikált FPV stream-et biztosítanak a drónpilóták számára. Ez lehetővé teszi a másik kamera vagy képalkotó eszköz más műveletekre való használatát, mint például az NDVI adatok rögzítése, képek feltérképezése vagy egyéb precíziós adatok összegyűjtése. A mezőgazdasági FPV drónok lehetővé teszik a könnyebb és biztonságosabb permetezést is, mivel a pilóta automatizálhatja a repülést, miközben az élő FPV adást felügyeli.

FPV drónrepülés
Az FPV rendszerek összekapcsolják a rádiófrekvenciás antennákat, az jeladókat, a vevő oldali jelfeldolgozó technológiát, és az egyedülálló kamerákat azzal, hogy pontosan azt látod, amit a drón kamerája, így egy csodálatos élményt nyújtanak neked. Ez a pilóta számára arra is lehetőséget biztosít, hogy irányítsa a drónt, és olyan videófelvételeket készítsen, melyek készítése hagyományos repülési műveletekkel csak hihetetlenül trükkös módon lehetséges.Az FPV repülés előnyei
Az FPV rendszerek összekapcsolják a rádiófrekvenciás antennákat, az jeladókat, a vevő oldali jelfeldolgozó technológiát, és az egyedülálló kamerák azzal, hogy pontosan azt látod, amit a drón kamerája, így egy csodálatos élményt nyújtanak neked. Ez a pilóta számára arra is lehetőséget biztosít, hogy irányítsa a drónt, és olyan videófelvételeket készítsen, melyek készítése hagyományos repülési műveletekkel csak hihetetlenül trükkös módon lehetséges.

Az FPV repülés másik hatalmas előnye az az érzés, amit minden pörgés és forgás nyújt számodra a kamera perspektíváján keresztül. Ez az érzés nem csak hihetetlenül szórakoztató, de azt is lehetővé teszi a pilóta számára, hogy precízebben és pontosabban irányíthassa a drónt.

A légi fényképezés és videókészítés esetén az FPV technológia a világ egy teljes új perspektíváját tárja eléd. Ez a technológia segít felvételed összeállításában, és több lehetőséget biztosít a dinamikus tartalom létrehozására.

RTF FPV drónok
Ha még új számodra az FPV drónok világa, a saját összeállításod elkészítésének nyűgjét elkerülendő, az előre összeépített, repülésre kész drónrendszerek a neked valók. Egy repülésre kész drón nagyszerű választás egy kezdő számára, hogy megismerkedjen az FPV repüléssel. A pilóta repülési képességeit csiszolgathatja, ahelyett, hogy az egyedi építésű drónokkal kapcsolatos technikai problémákba fusson bele.RTF FPV drónösszeállítás:

Kamera -
A magasabb minőségű drónkamerák hozzájárulnak a jobb FPV adáshoz, konzisztensebb és kielégítőbb repülési élményt kínálnak. Bár a különböző drónmodellek különböző videóátviteli képességekkel rendelkeznek, a legtöbbjük 720p, vagy akár 1080p felbontású élő adást biztosítanak az általad választott szemüveg számára.

Jeladó - Sok drón egy dedikált jeladóval vagy távirányítóval érkezik, mely a jeleknek drónon található rádióvevőre történő átvitelére használatos. Ez a rádióvevő felelteti meg a pilóta parancsait a drón mozgásának.

Kijelző - Miután a kamera rögzítette a felvételt, a jel megküldésre kerül az FPV szemüvegeken, sisakokon, okostelefon készülékeken vagy egyéb készülékeken található jeladó felé, mely ezek után azt egy képpé alakítja át egy kijelzőn. Ezen összeállítás esetén a kijelző egy okostelefon készülékből vagy egy pár dedikált FPV szemüvegből áll. A jeladó és a vevő hatótávolsága kulcsfontosságú FPV drónod kiválasztása esetén.

RTF FPV drónjavaslatok
A következő RTF FPV drónok előre konfiguráltak, és társítottuk őket kompatibilis FPV szemüvegekkel, így a legkönnyebb és leggyorsabb úton történő levegőbe emelkedést kínáljuk neked:

FPV drónversenyzés
A drónversenyzés egy új sport, mely felfelé szárnyal mind amatőr, mind profi szinten. A sport meglehetősen új, de a népszerűsége okán a szurkolók és a szponzorok között, a hivatalos Drone Racing League (DRL) rendszeres műsorrá vált az olyan sportcsatornákon, mint például az ESPN és a Sky Sport. Ezen látványosság során az FPV drónok kihívásokkal teli pályákon repülnek körbe, azzal a céllal, hogy a lehető leghamarabb befejezzék a versenyt. A világ legképzettebb pilótái kezében az FPV drónversenyzés egy feltörekvő és hihetetlenül izgalmas látványsport.

Az FPV versenydrón komponensei
Az RTF drónokkal ellentétben az FPV versenydrónok nagyobb rugalmassággal rendelkeznek az egyedivé tehetőség tekintetében, ezáltal az FPV versenyzők kívánalmainak megfelelően esélyük van drónjuk cseréjére vagy bővítésére. Ebben a bekezdésben áttekintjük a versenydrónok komponenseit, és megismerkedünk az FPV rendszerekkel.Repülési rendszer:

Keret -
A keret a drón fő szerkezete, melyre felszerelésre kerül a többi komponens. A keret általában egy könnyű, szénszálból készült, X-alakú rész.

Motorok - A motorok a propellerek meghajtására készen a keret karjaira kerülnek felszerelésre. Általában kefe nélküli motorokat használnak az FPV drónok esetén, mert ezek nagy teljesítménykimenetet és hatékonyságot nyújtanak.

Propellerek - A versenydrónoknak többségében 3 lapátos propellerjük van, melyek drón teljesítményének és súlyának függvényében különböző állásszöggel rendelkeznek. A propellereket a tolóerő előállítása érdekében a motorok nagy sebességgel forgatják.

Repülésvezérlő (FC – Flight Controller) - Ez minden drón agya. Röviden összefoglalva a pilóta által a vezérlő botkormányokon tett bemeneteket alakítja át jelekké az elektronikus sebességvezérlők számára, minek során figyelembe veszi a giroszkópból és a repülési algoritmusokból származó adatokat is. A repülésvezérlő összeköthető egy szoftverrel is a drón tulajdonságainak egyedire szabása, és annak befolyásolása céljából, hogy ezek hogyan válaszolnak a giroszkóp által érzékelt egyes bemenetekre.

Elektronikus sebességvezérlők (ESC – Electronis Speed Controllers) - Az elektronikus sebességvezérlő értelmezi az FC által generált jeleket, és a tolóerő előállításához biztosítja minden motorhoz a megfelelő áramot. Ma általában 4 az 1-ben sebességvezérlők vannak használatban, ezek javítják a drón súly- és kialakítási paramétereit.

Áramellátó rendszer:

Teljesítményelosztó kártya (PDB – Power Distribution Board) - A teljesítményelosztó kártya elosztja az akkumulátorból származó teljesítményt az összes drónkomponens között. Különösen fontos az ESC felé történő feszültségszabályozás során annak érdekében, hogy az vezérelhesse a motorok sebességét.

Akkumulátorok - A lítium-polimer (LiPo) akkumulátorok magas kisülési sebességgel és energiasűrűséggel rendelkeznek, mely ideálissá teszi őket az FPV drónokhoz. A LiPo akkumulátorok könnyűek is, mely megfelelővé teszi őket egy FPV drónösszeállításhoz.

FPV rendszer:

Jeladó - Az FPV drón jeladója a távvezérlőből származó rádiójeleket a drón rotorjainak aktuális mozgásává alakítja, ezáltal a pilóta számára a sebesség, dőlés, fordulás és oldalirányú kitérés irányítását teszi lehetővé. A jeladó parancsokat küld a csatornákon keresztül, és a több csatornás FPV drónok általában drágábbak is.

Vevő - A vevő összegyűjti a jeladóból érkező adatokat, és továbbítja az információt az FC felé. A VTX videójeladó a drónod kamerájához van csatlakoztatva, és valós időben egy videójelet visz át az FPV szemüvegekhez, sisakokhoz és egyéb kijelzőkhöz.

FPV kamera - Ez az a komponens, mely lehetővé teszi számodra, hogy élvezhesd az FPV látványt a drónodról. Az FPV kamera a drónra van szerelve, és a videójeladóhoz csatlakozik.

Antenna - Az antenna sugározza a videójeladóból származó jelet, és FPV versenydrónok esetén egy külön rádiófrekvenciára van hangolva.

FPV szemüvegek - A videójeladó egy jelet küld, melyet az FPV szemüvegeken található antenna fog. Az FPV szemüvegeken található videóvevő ezt követően megjeleníti ezt a képernyőn, egy magával ragadó érzést nyújtva a pilótának.Digitális FPV Rendszer
Ha a legteljesebb és legfejlettebb FPV versenyélményt keresed, a DJI Digitális FPV Rendszerében megtalálod. Ez a rendszer 4 fő komponens tartalmaz: egy légi egység, egy FPV kamera, szemüvegek és egy távvezérlő. A rendszer tartalmazza a DJI HD Alacsony Késleltetésű FPV Jelátvitelt is, mely 28 ms alatti késleltetést, lélegzetelállító HD felbontást és max. 4 km-es jelátviteli távolságot biztosít. A rendszer gondoskodik a pilóták számára a valós idejű válaszképességet és a tiszta HD adást egy FPV pályán való átzúgás során. Olyan további funkciókkal, mint a széles, omnidirekcionális jellefedettség és a nyolc frekvenciacsatorna, a DJI Digitális FPV Rendszer oly mértékben fogja forradalmasítani az FPV drónélményt, amilyet még senki nem tapasztalt.

Összegzés
Az FPV drónok felszabadítják drónjaid potenciálját, megnövelt repülési pontosságot és még kiválóbb levegőből készült felvételkészítést tesznek lehetővé. Az FPV drónok nem csak fényképezésre valók – a kereső- és mentőcsapatok, a mezőgazdasági pilóták és a drónversenyzők mind felcsapják az FPV szemüvegeket, a sisakokat, és FPV kijelzőket használnak repülés élményük és hatékonyságuk növelése érdekében. A repülésre kész drónok rögtön a kicsomagolás után erős, kreatív gépek, és ha DJI szemüvegekkel párosulnak, mindenki által megtapasztalható, magával ragadó FPV drónokkal alakíthatók át. Az élő HD FPV adással, a fejlett jelátviteli modulokkal és az alacsony késleltetéssel a DJI szemüvegek páratlan FPV érzést biztosítanak. Itt az ideje, hogy magad is megtapasztalt ezt.

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

  Köszönjük a feliratkozást!

  Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

  Shop the look

  Válassz a lehetőségek közül!

  DJIARS
  Nehogy lemaradj a legújabb akciónkról.
  Változat szerkesztése
  Sikeres beküldés
  Összehasonlítás:
  Termék SKULeírás Kollekció Elérhetőség Termék típus Egyéb részletek
  Általános Szerződési Feltételek
  What is Lorem Ipsum? Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. Why do we use it? It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).
  this is just a warning
  Bejelentkezés
  Kosár
  0 elem