Ugrás a tartalomra

Magyarország Hivatalos DJI Drón Forgalmazója

Kosár
0 elem

Nyelv

Drónok a hidegben: 5 dolog, amit tudod kell

07 June 2020 Adrienn Kerekes 0 hozzászólás

A téli drónreptetést időnként megnehezíthetik az extrém időjárási körülmények. Az alacsony hőmérséklet hatással lehet a drón teljesítményére és az időjárás sokszor kiszámíthatatlan. Az is előfordulhat, hogy esővel, köddel vagy hóval találkozol a reptetés során. Akkor hogyan lehet biztonságosan működtetni a drónt és egyben jó minőségű felvételeket készíteni a téli hónapokban? Összeszedtünk néhány biztonsági és kamerabeállítási tippet, amelyet érdemes megfogadni a téli drónreptetéskor.

Akkumulátor

Mint sok új hordozható eszköz, a DJI-drónok is lítium-polimer (LiPo) akkumulátorokkal működnek. A hideg hőmérséklet azonban csökkenti a teljesítményüket, mivel csökken az akkumulátorokban lévő kémiai aktivitás. A következő tippek követésével biztonságosabbá teheted drónod működtetését:

●   kizárólag teljesen feltöltött akkumulátorokat használj;
●   előzetesen melegítsd fel az akkumulátort min. 20°C-ra; a DJI GO-ban ellenőrizheted az akkumulátor hőmérsékletét; használj akkumulátormelegítőt, amennyiben elérhető a drónodhoz;
●   körözz kb. egy percig, hogy az akkumulátor felmelegedhessen;
●   csak finoman told a botkormányt, hogy elkerüld az akkumulátor hirtelen feszültségvesztését;
●   alacsony hőmérsékleten az akkumulátorok gyorsabban merülnek, így érdemes folyamatosan nyomon követned állapotát repülés közben.

Környezet

Miközben a látványos téli tájat kamerázod, a csökkent látótávolság és a hó nedvessége rejtett veszélyeket hordozhat magában. Ezért néhány óvintézkedést ajánlott tenned:

●   mielőtt felszállnál, ellenőrizd az időjárási viszonyokat - kerüld az erős szelet, az esőt és a havazást;
●   ne reptess 0°C alatt;
●   kerüld a hóval történő érintkezést, ugyanis a nedvesség kárt tehet a motorokban - ajánlott ilyenkor landoló platformot használni a drón fel- és leszállásához;
●   bizonyosodj meg arról, hogy erős GPS-jelet kap a drón.

Tartsd melegen

Tapasztaltál már olyat, hogy a mobilod váratlanul kikapcsolt a hidegben? Ahogy azt fent már megjegyeztük, az alacsony hőmérséklet megrövidítheti a LiPo-akkumulátor élettartamát. Szóval, amíg gondoskodsz a drónod akkumulátorainak megfelelő hőmérsékletéről, ne felejtsd el a mobilkészülékét se melegen tartani. Ezen kívül ügyelj a fagyási sérülésekre. A távirányítót veszélyes a hidegtől elgémberedett kézzel működtetni. Mindenképpen viseljen kesztyűt, ha télen a szabadban repülsz.

Kamerabeállítások – expozíció és fehéregyensúly

A hó szépségének megörökítéséhez manuálisan kell beállítani a kamera expozícióját és fehéregyensúlyát. Az automata módban történő felvételkészítés sötét képeket eredményezhet. Ennek az az oka, hogy a kamera expozíciós rendszere időnként alulexponálhatja a havat annak ragyogása miatt. További expozíciós érték hozzáadásával kissé túlexponálod a fényképeket, ami ideális a hó fedte tájak megörökítéséhez. Hasonlóképpen, a fehéregyensúlyt is manuálisan kell beállítani a havas táj megfelelő színegyensúlyának érdekében. Másként a hó szürkének tűnhet.

Tárolás 

Amennyiben a drónt hosszabb ideig nem használod a téli hónapokban, az befolyásolhatja teljesítményét. A megfelelő tárolás kulcsfontosságú a biztonságos üzemeltetéshez. Gondoskodj arról, hogy:

●   három havonta teljesen töltsd fel és merítsd le az akkumulátort, annak élettartamának maximalizálása érdekében;
●   szedd le a propellereket, és helyezd fel a gimbal rögzítőszerkezetét a drón tárolásakor;
●   száraz és nem mágneses helyen tárold a drónt kb. 25°C-on.


Készen állsz arra, hogy drónoddal megörökítsd a tél csodáit? Jó szórakozást kívánunk a téli reptetéshez! Ne felejtsd el megosztani velünk a fotóidat a #djiarsbudapest hashtag-et használva Instagramon!

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

  Köszönjük a feliratkozást!

  Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

  Shop the look

  Válassz a lehetőségek közül!

  DJIARS
  Nehogy lemaradj a legújabb akciónkról.
  Változat szerkesztése
  Sikeres beküldés
  Összehasonlítás:
  Termék SKULeírás Kollekció Elérhetőség Termék típus Egyéb részletek
  Általános Szerződési Feltételek
  What is Lorem Ipsum? Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. Why do we use it? It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).
  this is just a warning
  Bejelentkezés
  Kosár
  0 elem