Ugrás a tartalomra

Magyarország Hivatalos DJI Drón Forgalmazója

Kosár
0 elem

Nyelv

A drónok biztonságosak!

30 August 2021 Adrienn Kerekes 0 hozzászólás

Azt már tudtad, hogy a drónok biztonságosak. Íme még több bizonyíték, számokban. A drónokkal való repülés a valaha létezett legbiztonságosabb repülési forma. Ez egy merész állítás, de igaz. Mi a DJI-nál már tudjuk ezt, mert kiszámoltuk. Győződj meg róla te is!

Az év elején elvégeztünk egy kutatást ebben a témában, mert számokkal akartuk kifejezni, amit a drónkezelők már érzésre tudnak: a drónok nagyon biztonságosak. Az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hatósága (FAA) olyan szabályokat javasolt a levegőben található drónok azonosítására, melyek aggodalmaink szerint túl költségesek és bonyolultak lennének ahhoz, hogy sikeresek legyenek; úgy gondoltuk, hogy ezek a terhek messze nem arányosak a drónok jelentette kockázatokkal.A DJI már tudta, hogy a drónok biztonságával kapcsolatos szóbeszéd nem megbízható. Tavaly kiadtuk a „Biztonság növelése” jelentésünket, mely módszeresen áttekintette a repülőgépekkel és helikopterekkel ütköző vagy veszélyesen megközelítő drónok baleseteinek elérhető bizonyítékait. Tanulmányunk megmutatta, hogy a legtöbb „drónészlelés” – sőt „drónösszeütközés” – madarakkal, denevérekkel, léggömbökkel történt, vagy meg sem történt.

De semmi sem helyettesíti az adatokat. És mi rendelkeztünk némi adattal.

Ha egy DJI drónnal repülsz a DJI GO vagy DJI GO 4 repülésvezérlő app-ot használva, teljes ellenőrzésed van a repülési naplód és a képadatok felett, de meg van a lehetőséged arra is, hogy anonim módon megoszd az alapvető felhasználói adatokat velünk, ezáltal megérthetjük, hogyan használják az ügyfeleink a termékeinket, és hogyan tudjuk azokat továbbfejleszteni – hasonlóan ahhoz, ahogy más tech cégek is teszik. Csupán felhasználóink 35%-a választja ezt, de ez elegendő ahhoz, hogy levonjunk bizonyos következtetéseket:
• 2019-ben az Egyesült Államokban a felhasználók, akik úgy döntöttek, hogy megosztják velünk az adatokat, 9 632 454 repülést hajtottak végre, átlagosan 7,1 perces időtartammal.
• Ebből a 35 százalékból extrapolálva a teljes DJI GO és DJI GO 4 felhasználói bázisunkra úgy becsüljük, 27,5 millió repülést hajtottak végre.
• De ez még nem minden – konzervatív módon úgy becsültük, hogy a DJI drónpilóták kb. 15%-a más repülésvezérlő app-ot használ, akár tőlünk (mint például a DJI Fly, DJI Pilot és DJI Flight Hub), vagy szoftverfejlesztő-készlet partnereinktől, mint például a Drone Deploy és a Measure. Ezzel a tényezővel korrigálva úgy becsüljük, hogy a DJI drónok az Egyesült
Államokban tavaly 31,6 millió repülést hajtottak végre.
• Sokan más gyártók drónjaival repülnek; az FAA állítása alapján a DJI termékek az amerikai drónflotta 36%-át teszik ki. Ezt figyelembe véve, 2019-ben az Egyesült Államokban 87,8 millió drónrepülés történt.
• És ha ezen repülések átlagban 7,1 percig tartottak, mint azt a DJI felhasználói adatok mutatták, ez összesen 10,3 millió órányi drónrepülést jelent.Megtekintheted részletesen ezeket a számításokat a DJI által FAA-nak küldött feljegyzés 5-9. oldalán, mely most először érhető el ezen a linken, de ezek a számok akár alacsonyak is lehetnek. Egy 2020 második felében kiadott FAA jelentésben láthatjuk, hogy közvéleménykutatást végeztek a drónpilóták körében, és arra jutottak, hogy csak az egyesült-államokbeli szabadidős pilóták havi 1,5 millió órát repültek, avagy 18 millió órát évente.

Bármelyik szám bír nagyobb reprezentatív értékkel, jelentőségük ugyanaz – a több mint 10 millió repült óra során egyetlen személy sem halt meg drón repülése következtében. A repülés egyéb formáitól eltérően a drónok halálozási aránya nulla. A DJI ezt így fogalmazta meg: „Ezek alapján az UAS (pilóta nélküli légijármű-rendszerek) kétségkívül a repülés valaha létezett legbiztonságosabb formája. Összehasonlításképpen az Egyesült Államokban az általános célú repülés halálozási aránya 1029 halálos baleset 100 000 repült óránként. Habár a balesetek nullára csökkentése mindig egy célkitűzés marad, az általános célú repülés baleseti aránya „elfogadható” biztonsági szintnek tekinthető, anélkül, hogy amennyire mi látjuk, a közvélemény, a Kongresszus vagy a szabályozó hatóságok a szabályok szigorítását követelnék. Ha a kis, pilóta nélküli légijármű-rendszerek ilyen, az általános célú repülésével „egyenértékű” biztonsági szintet jelentő baleseti aránnyal rendelkeznének, évente 103 halálos drónbaleset történne. Ezzel szemben ez a szám nulla.”Ahogy azt a „Biztonság növelése” jelentésünkben említettük, a drónok biztonságosak – és továbbra is törekszünk biztonságosabbá tenni őket. A DJI-nál felülvizsgáltuk a GPS alapú földrajzi korlátozó zónáinkat, hogy távol tartsuk a drónokat a repülőterek kifutópályáinak megközelítési légifolyosóitól (nem csak maguktól a repülőterektől). Távolságra vonatkozó figyelmeztetéseket helyeztünk el a drónvezérlő app-jainkban, így a pilóták tudják, ha drónjaik túl távolra repülnek. És ebben az évben elkezdtünk az AirSense vevőkészülékeket szerelni az új, 250 grammnál nehezebb drónmodellekbe, mely észleli a repülőgépek és helikopterek ADS-B jeleit, hogy figyelmeztessék a drónpilótákat, ha közeledik egy, hogy a drónt elirányíthassák annak útjából.

A drónok száma a világban tovább növekszik, és bíztató, hogy adatelemzésünk azt mutatja, továbbra is biztonságos kiegészítői az égboltnak. Ahogy a szabályozó hatóságok továbbfejlesztik a levegőben tartózkodó drónok távoli azonosításával, valamint az éjszakai és az emberek feletti rutinrepülésekkel kapcsolatos szabályokat, ez a biztonsági mutató jelzi, miért nincs szükség arra, hogy az új szabályok indokolatlan költségeket, terheket és bosszúságokat okozzanak a drónpilóták számára. A drónok biztonságosak, és így is kell kezelni őket!

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

  Köszönjük a feliratkozást!

  Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

  Shop the look

  Válassz a lehetőségek közül!

  DJIARS
  Nehogy lemaradj a legújabb akciónkról.
  Változat szerkesztése
  Sikeres beküldés
  Összehasonlítás:
  Termék SKULeírás Kollekció Elérhetőség Termék típus Egyéb részletek
  Általános Szerződési Feltételek
  What is Lorem Ipsum? Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. Why do we use it? It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).
  this is just a warning
  Bejelentkezés
  Kosár
  0 elem