Ugrás a tartalomra

Magyarország Hivatalos DJI Drón Forgalmazója

Kosár
0 elem

Nyelv

8 alapvető dolog, amit tudnod kell, mielőtt fotózáshoz vásárolsz drónt

19 February 2021 Adrienn Kerekes 0 hozzászólás

A fényképező drónok lehetővé teszik a magánszemélyek számára, hogy olyan fényképeket készítsenek, melyeket korábban csak helikopterről vagy repülőgépről volt lehetséges készíteni. Egyre több fotós vásárol drónt, és próbál szerencsét a légi fényképezés területén. Ha kezdő vagy mind a drónok, mind a fényképezés területén, kezdetnek olvasd el a „Legjobb kameradrónok vásárlási útmutatója” című cikket. A cikk bemutatja az összes kulcsfontosságú tényezőt egy fényképezős drón kiválasztásánál, beleértve a repülésbiztonságot, a képalkotó rendszereket, a jelátviteli rendszereket, az intelligens funkciókat, a hordozhatóságot és a szolgáltatásokat. Öt év fényképezési és három év Phantom pilóta tapasztattal a következő nyolc dolgot javaslom megfontolásra fotózásra alkalmas drón vásárlása előtt:

1. A legfontosabb a képminőség.
Ha van bármi kameraismereted, tudod, hogy az érzékelők közvetlen hatással vannak a képminőségre. Ugyanez vonatkozik a légi fotózásra alkalmas drónokra is. A drónpiacon az 1 hüvelykes érzékelő válik etalonná, ezt használják az olyan felhasználói drónok, mint az új Mavic 2 Pro, és az olyan professzionális fényképezős drónok, mint a Phantom 4 Pro V2.0. A legerősebb professzionális fényképezős drón, az Inspire 2 (egy Zenmuse X5 kamerával), egy 4/3 hüvelykes CMOS érzékelőt használ.

A nagyobb CMOS megkönnyíti a magas minőségű felvétel készítését kedvezőtlen fényviszonyok között (nézd meg a kedvezőtlen fényviszonyok közti tesztet), de hacsak a felvételeidet nem fogod elsősorban éjszaka készíteni, nem kell emiatt aggódnod. Tesztjeink alapján mind a Mavic Pro, mind a Phantom magas minőségű képeket biztosít a napközbeni felvételkészítés során.2. Szükséged van a 4K videóra?
A drónok videófelbontása az alacsonyabb minőségű HD-től a 4K-ig változhat. Ha videód szerkesztése egy filter hozzáadását és a Facebook-ra vagy Instagram-ra való feltöltést jelenti, akkor az 1080p felvétel elegendő. De ha egy vlogger vagy, esetleg filmszerű videót szeretnél készíteni, akkor jobb, ha 4K-ban dolgozol. A videó szerkesztése a méretezés, forgatás, vágás miatt csökkenti a felvétel felbontását. Ha 1080p forrásanyagból indulsz ki, az eredményként kapott videó észrevehetően kevésbé éles. A 4K videó rengeteg extra képpontot biztosít számodra.

Láthatsz képkocka per másodperc (fps) értékeket is felsorolva a drónspecifikációk között Az fps megmondja, hány egyedi, egymást követő képet tud egy kamera kezelni minden egyes másodpercben. 24 fps-től 30 fps-ig sima felvétel készíthető. Azonban olyan különleges effektusokhoz, mint például a lassított mozgás, 60 fps-re van szükséged.

3. Szükség van a Raw/DNG formátum támogatására?
Ha nem végzel Lightroom-mal vagy Photoshop-pal utómunkálatokat, akkor átugorhatod ezt a bekezdést. De szinte minden fotós valamilyen módon szerkeszti a képeit. Ha egy fényképezős drón képes RAW/DNG képek készítésére, ez az utómunkálatok során számos szerkesztési opciót tesz lehetővé. RAW/DNG formátumban egy fénykép rögzít minden, a kamera érzékelője által vett adatot. Ez különösen fontos éjszakai felvételek esetén. A RAW/DNG formátum több lehetőséget teremt a légi fényképkészítők számára.


(Balra a Raw fénykép látható, amit P4P-vel rögzítettem. Jobb oldalon a végső mű.)

4. Tökéletes mozdulatlanságban lebeg a drón?

A stabil lebegés rendkívül fontos a képminőség szempontjából. Ha egy drón nem tud lebegni, állandóan emelkedni, süllyedni vagy oldalazni fog, ezáltal a kép elmosódik. A stabil lebegéshez fejlett repülésvezérlő rendszerre és fedélzeti érzékelőkre van szükség. Ebben a tekintetben sok pilóta egyetért azzal, hogy a DJI drónok messze-messze piacvezetők. Nem hiszel nekem? Nézz meg pár DJI drónvideót a YouTube-on, és vizsgáld meg a lebegési funkciójukat. Mondanom se kell, a Spark lebegési funkciói különösen jók.5. Vásárolj egy gimballal szerelt fényképezős drónt.
A gimbal a felszerelés alapvető darabja az állóképes videókhoz. Egyes olcsó kameradrónok csak kiegészítőként, vagy egyáltalán nem kínálnak gimbalokat. Gimbal nélkül a remegő videók elkerülhetetlenek. Hogy ezt elkerüld, mindig gimballal szerelt kameradrónt válassz. Ha jól tudom, a DJI Phantom sorozat volt az első felhasználói drónsorozat, mely 3 tengelyes gimballal volt szerelve. Az új Mavic 2 szintén egy apró, a kisebb drónok számára tervezett 3 tengelyes gimballal van felszerelve, mely egy fejlődési mérföldkő a gimballal felszerelt technológiák terén.

6. Ne aggódj a repülési idő miatt.
Íme az igazság: a legtöbb fényképezős drón nem tud 30 percnél tovább repülni. A dróniparnak még nincs erre megoldása. A 20 percnél hosszabb repülési idővel rendelkező drónok az iparág csúcsának tekinthetők. Mindenképpen jobb egy hosszabb repülési idővel rendelkező drónt választani, mint például a Mavic 2, mely 31 perces maximális repülési idővel rendelkezik. Azonban sokkal fontosabb megtanulni, hogyan használj ki minden másodpercet, és vásárolni legalább két extra akkumulátort.

7. Intelligens funkciók.
A jó fényképezős drónok drágák. Nem csak azért, mert jó a képminőségük és jó a repülésvezérlő rendszerük, hanem azért is, mert intelligens, felvételkészítést támogató rendszerekkel vannak felszerelve. A drónok tudják az automatikus követést, tudnak repülni útvonalpontok között, selfie-t készítenek egy mozdulattal, és még sok minden mást. A különböző fényképezős drónok egyedi funkciókkal rendelkeznek. A Mavic 2 Zoom, például, kétszeres optikai zoommal rendelkezik, mely lehetővé teszi a felhasználó számára a nagyítást egy közeli felvételhez, anélkül, hogy megzavarná az tárgyát. A Phantom 4 Pro a nagy sebességgel mozgó tárgyak fényképezése során fellépő torzulás kivédésére egy mechanikus zárral van felszerelve, míg a professzionális szintű Inspire 2 támogatja a kétoperátoros vezérlést.8. Vásárolj egy népszerű drónt.
Sok előnye van egy népszerű drón birtoklásának. A kezdők számára megkönnyíti, hogy válaszokat kapjanak a kérdéseikre. Mondjuk észlelsz egy problémát a drónoddal. A népszerű drónmodellek esetén könnyen találhatsz egy megoldást az online fórumokon vagy közösségi média csoportokban található többi pilóta segítségével. Mindemellett több ezer tipp és oktatóanyag érhető el a YouTube-on, melyek segíthetnek abban, hogy jobb pilótává és fotóssá válj. Szintén vásárolni tudsz egy egész rakás, más gyártók által készített kiegészítőt.

forrás: https://store.dji.com/guides/buy-photography-drones/

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

  Köszönjük a feliratkozást!

  Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

  Shop the look

  Válassz a lehetőségek közül!

  DJIARS
  Nehogy lemaradj a legújabb akciónkról.
  Változat szerkesztése
  Sikeres beküldés
  Összehasonlítás:
  Termék SKULeírás Kollekció Elérhetőség Termék típus Egyéb részletek
  Általános Szerződési Feltételek
  What is Lorem Ipsum? Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. Why do we use it? It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).
  this is just a warning
  Bejelentkezés
  Kosár
  0 elem