Ugrás a tartalomra

Magyarország Hivatalos DJI Drón Forgalmazója

Kosár
0 elem

Nyelv

Maximalizáld a levegőben töltött perceket

08 August 2019 Adrienn Kerekes 0 hozzászólás

Egy drón akkumulátora adott időn belül lemerül és mivel a tökéletes pillanatok nem tartanak örökké, nem szerencsés, ha túl sok idő megy el repülés közben a beállítások módosítgatásával.

A következő tanácsok arra vonatkoznak, hogyan lehet a legszükségesebb beállításokat gyorsan elvégezni. E beállítások elsajátítása mindössze egy-egy percet vesz igénybe, azonban a rutin megszerzése után sokkal hatékonyabban használhatod ki a rendelkezésre álló repülési időt.

1. Tanács: Állítsd be a gimbal (kamera stabilizátor) tengelyét

Lépj be a DJI GO / DJI GO 4 applikáció élőképes ablakába. Nyomd és tartsd nyomva az okostelefonod képernyőjét mindaddig, ameddig egy kék kör meg nem jelenik. Ezután húzd a kört abba az irányba, ahova szeretnéd, hogy a kamera nézzen. (A kamera horizontális tengelyű mozgatása csak a Mavic 2, az Inspire és a Matrice sorozatnál lehetséges.)


2. Tanács: Add meg a kamera stabilizátor felfelé mozgásának határát

Lépj be a kamera stabilizátor (gimbal) beállításokba és aktiváld a gimbal felső korlátját. Ennek a beállításnak az aktiválásával elkerülheted, hogy a propeller árnyéka látszódjon a felvételeken.


3. Tanács: A gimbal gyors beállításai

Állítsd be a C1, illetve a C2 gombokra a „Kamera előre/le” parancsot, mellyel ezután mindössze egy vagy két gombnyomással tudod gyorsan vezérelni a kamera dőlésszögét, hogy az egyenesen előre vagy teljesen lefele nézzen.


4. Tanács: Rácsvonalak

Engedélyezd a rácsvonalak megjelenítését a DJI GO 4 applikációban, melyek segítenek a felvétel megkomponálásában. A kép fő témáit, illetve pontjait helyezd el a rácsmintázat mentén, illetve a metszéspontokban. Az így komponált felvételek dinamikusabbnak, a szem számára érdekesebbnek, kellemesebbnek hatnak.


5. Tanács: Automatikus expozíció

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy mindössze néhány képernyőérintéssel megtaláld a megfelelő expozíciós értékeket.


6. Tanács: Automatikus expozíció beállítás rögzítése

Ez a funkció rögzíti az aktuális, automatikus expozíciós beállításaidat. Ezzel elkerülheted azt, hogy az okostelefon vagy a tablet képernyőjének véletlen megérintésével elállítódjanak az expozíciós beállítások.


7. Tanács: Átváltás automata vagy manuális fókusz beállításra

Az adott szituációtól függően válts át automata vagy manuális fókusz beállításra.
Azt ajánljuk, hogy rossz fényviszonyok között, statikus témák és közeli felvételek esetén manuális fókuszt használj. Ha viszont sok mozgást tartalmazó felvételeket szeretnél készíteni, vagy bizonyos területekre akarsz fókuszálni, akkor kapcsolj át autofókuszra. Ha autofókuszt használsz, próbáld meg a képet úgy megkomponálni, hogy mindig a témád tűnjön ki a legjobban, az legyen a legkontrasztosabb eleme a felvételnek.


8. Tanács: Állítsd be a kijelző fényerejét

Verőfényes napsütésben sajnos előfordulhat, hogy a csatlakoztatott okostelefon vagy tablet kijelzőjén alig látszik a drón kamerájának képe. Ezt megelőzendő, erős napsütésben mindig eszközeidet teljes fényerőre állítva szállj fel.


9. Tanács: Teljes képernyő - Érintés két ujjal

Ennek a beállításnak az alkalmazásával elkerülhető, hogy a képernyő véletlen megérintésével átállítsd a kijelzőt teljes képernyős megjelenítésre. Lehet, hogy első hallásra nem tűnik fontosnak ez a funkció, azonban aki már valaha megtapasztalta azt, hogy milyen vesződséget jelent a véletlen érintéssel létrehozott teljes képernyő, az megtanulta becsülni ezt a funkciót.


10. Tanács: Hisztogram

A hisztogram pixelben, grafikusan jeleníti meg felvétel különböző megvilágítású területeit. Egyszerűen kifejezve megmutatja a sötét és a világos pixelek mennyiségét a felvételen. A grafikon bal oldalán a sötét pixelek mennyisége, középen a közepes tónusok, a jobb oldalán pedig a felvétel világos részeinek mennyisége kerül ábrázolásra. Ez egy nagyon hasznos funkció az expozíció beállításához, segít elkerülni, hogy a felvétel alulexponált, vagy túlexponált legyen.


Példa alulexponált képre:


Ennek a képnek elég kiegyensúlyozott az exponáltsága:


Példa túllexponált képre. Nézd meg a hisztogram jobb oldalát:


Zárszó: Gyakorlat teszi a mestert

Bármely tanács esetén a legfontosabb az, hogy megszokjuk, begyakoroljuk az új mozdulatsorokat mielőtt élesben kipróbálnánk. Az ember a legkevésbé sem akarja, hogy a tökéletes felvétel közben hibázzon. A legjobb, ha teszteled ezeknek a funkcióknak az alkalmazását próbafelvételek készítésével, hogy megismerd, neked mi az, ami működik. Mielőtt észbe kapsz, úton is vagy, hogy profi légifotós váljék belőled.

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

  Köszönjük a feliratkozást!

  Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

  Shop the look

  Válassz a lehetőségek közül!

  DJIARS
  Nehogy lemaradj a legújabb akciónkról.
  Változat szerkesztése
  Sikeres beküldés
  Összehasonlítás:
  Termék SKULeírás Kollekció Elérhetőség Termék típus Egyéb részletek
  Általános Szerződési Feltételek
  What is Lorem Ipsum? Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. Why do we use it? It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).
  this is just a warning
  Bejelentkezés
  Kosár
  0 elem