Milyen drónt vegyek? Segítünk választani!

Amennyiben még soha nem reptettél semmilyen drónt, de érdekel a hobbi, először végig kell gondolnod mire is szeretnéd használni!?

A hobbi kategóriában kétféle drónt különböztetünk meg: az úgynevezett „játék kategóriás” gépeket, olcsó drónokat, amelyeket akár kisgyerekek is használhatnak megfelelő szülői felügyelet mellett. Mivel nem rendelkeznek GPS vevővel ezért inkább beltéri használatra javasoltak. Az ilyen jellegű drónoknak a legnagyobb ellensége a szél, mert ha nem vagyunk körültekintőek, egy légáramlat gyorsan átveheti az irányítást új kedvencünk felett, ami rosszabb esetben akár is balesettel is végződhet.

A DJI kínálatában a jelenleg legmegbízhatóbb „játék” drón a Tello.

Ez a pici méregzsák egy 5 megapixel felbontású, 720p videóképes kamerával rendelkezik, amivel a telefonunk kijelzőjére folyamatos élő képet továbbít a repülés során WiFi kapcsolaton keresztül. A maximális hatótávja 100 méter - ez nagy mértékben függ a környezeti viszonyoktól - felfelé akár 30 méterre is képes elrepülni. A gép különlegessége, hogy rendelkezik infra kamera alapú szenzorokkal az alján, amelyek segítségével képes pozícióját biztonsággal tartani, vagyis a hasonló árkategóriás drónokkal ellentétben nem sodródik el! Ismerd meg a különböző TELLO modelleket és csomagokat a TELLO kategóriaoldalon.

A másik kategória a félprofi-profi de még mindig hobbi kategóriás drónok: a játékdrónokkal ellentétben ezek az eszközök már rendelkeznek műholdas helyzetmeghatározással (GPS, Glonass). Itt nem kell kültérben sem félni attól, hogy el fogja fújni a szél, de természetesen itt is van egy határ! Ezekre a gépekre általánosságban ráhúzható egy sablon miszerint minél drágább annál messzebb repül, tovább van a levegőben, jobb minőségű a kamerája, illetve a kommunikáció és a biztonsági megoldások is fejlettebbek bennük.

A SPARK a DJI belépő szintű kamerás drónja, melyet akár telefonnal, akár távvezérlővel is irányíthatsz.

A DJI jelenlegi portfóliója alapján sorrendben ezek a Spark, Mavic Air, Phantom 4 Pro v2.0, és a Mavic 2 Pro / Zoom modellek. Ezekkel a gépekkel már igazán profi felvételeket tudunk készíteni, de mellette ismernünk kell a gépünk tulajdonságait is.

A Mavic Air az ideális útitárs - a tökéletes kompromisszum tudás és hordozhatóság között.

A DJI Spark és Mavic Air egy nagyszerű belépő típus. WiFi kapcsolat segítségével kommunikálnak ezért nagy távolságokra nem képesek. Stabilizált kamerával és nagyon sok intelligens funkcióval rendelkeznek. Azoknak ajánljuk, akik családi rendezvényeket, kirándulásokat szeretnének rögzíteni és nem feltétlen fontos a sok levegőben töltött idő sem. Nagyszerű választás azoknak, akik még nem biztosak a dolgukban, ám egy játéknál többet szeretnének. Mivel alig több, mint százezer forinttól elérhetőek, ezért anyagilag is kevesebb kockázatot vállal az ember ezekkel.

A hobbi kategória csúcsán két géptípus uralkodik, a már-már professzionális gépnek is tekinthető DJI Mavic 2 Pro és Mavic 2 Zoom, illetve a Phantom 4 Pro v2.0 sorozat.

Ki ne ismerné ezt a formát? A Phantom a DJI legrégebbi, leginkább elterjedt sorozata. A Phantom 4 v2.0 továbbra is kitűnő repülési tulajdonságokkal rendelkezik, melyhez hasznos érzékelők és egyedülálló képminőség párosul!

Ezek a gépek rendelkeznek a legjobb kamerákkal, a legtöbb biztonsági funkcióval és megoldással, no meg a legtöbb repülési idővel! Távolságokban is verhetetlenek, közel 10km-re is el tudnak repülni megfelelő körülmények között!

A Mavic 2 a DJI jelenleg legnépszerűbb és legnagyobb tudású drón sorozata. Kompakt kialakításához rendkívüli képességek társulnak, melyek révén tökéletes választás munkára és hobbi felhasználásra egyaránt!

Mind a két gép iszonyat profi, ugyanakkor nagyon különböző is. A Mavic 2 Pro és Zoom modellek nagyon kényelmesen hordozhatóak, a DJI legújabb típusai jelen pillanatban! A legnagyobb távolságra ezek a gépek képesek elmenni. A két gép között egyedül a kamerában van különbség: A Pro egy 1”-os Hasselblad kamerával felszerelt, míg a Zoom kisebb szenzorral, de kétszeres optikai zoomolásra képes kamerával van ellátva.

A Phantom 4 Pro v2.0 a DJI legrégebbi múltra visszatekintő drónja. Igen sok fejlesztésen ment keresztül amíg elnyerte mai formáját, kategóriájának legellenállóbb típusa, egy igazi munkás gép. Méretéből kifolyólag nem a legkényelmesebb hordozni viszont a környezeti viszonyokkal pont azért, mert nagy és masszív rendkívül jól ellen áll. Nagyon jó minőségű kamerával és repülési tulajdonságokkal rendelkezik megfelelő biztonsági funkciók mellett!
Ezekkel a gépekkel a családi és kirándulós videóknál sokkal profibb felvételeket lehet készíteni, már munkára is alkalmasak.

A számos akadályelkerülő és biztonsági funkciónak köszönhetően akár első drónnak is meg lehet vásárolni, viszont ára végett inkább csak kimerítő gyakorlást követően ajánlott felelősségteljes használata!

A webáruházunk használatával elfogadod, hogy sütiket (cookie) használunk a vásárlásod megkönnyítése érdekében. Ennek pontos részleteit megtalálod az Adatkezelési tájékoztatónkban.

Elfogadom