Hogyan válassz kamerás drónt (2020)

Napi szinten jelennek meg kivételes légi fotók és videók a magazinokban, a tévében és a közösségi oldalakon. A drónok lélegzetelállító képi világa láttán valószínűleg te is feltetted már magadban a kérdést, hogyan tehetnél szert egy kamerás drónra, hogy magad is lekaphasd ezeket a pillanatokat. Most elmondjuk, mi az, amit 2020-ban tudnod kell, mielőtt egy kamerás drónt vásárolsz.

Miért válasszunk kamerás drónt?
A kamerás drónok segítségével a hagyományos kézi fényképezőkhöz képest teljesen új módon érhetünk el helyeket és alkothatunk kompozíciókat. Használatuk számos területen egyre inkább növekszik: professzionális légi fényképezésnél és filmfelvételeknél, különböző sportesemények pillanatainak rögzítésénél, menő pillanatképek készítésénél az utazások során, és egyedülálló fényképek készítésénél különleges alkalmakkor, mint például az esküvők.Hogyan válassz kamerás drónt
2020-ban épp itt az ideje, hogy beszerezz magadnak egy kamerás drónt. A legjobb, pilóta nélküli járműveket (UAV) gyártó cégek folyamatosan igyekeznek meglepni a piacot olyan egyedülálló és innovatív kamerás drónokkal, melyek nem csak nagyszerű funkciókkal rendelkeznek, hanem megbízhatóak és intuitívak is egyben. Ráadásul, a kamerás drónok ára lecsökkent. Kezdő szintű kamerás drónt már 400 USD alatt is kaphatsz. Az 1000 USD feletti árkategóriában már professzionális képminőséggel és teljesítménnyel rendelkező professzionális drónt is beszerezhetsz.

A kamerás drónok tucatnyi funkciót tartalmaznak, érdemes átgondolni őket, hogy megtaláld a neked legmegfelelőbbet:

1. Repülésbiztonság és megbízhatóság
A biztonság mindig kulcsfontosságú, ha kamerás drónt vásárolsz. A stabil és gondtalan repüléshez egy fejlett vezérlőre van szükség, mely intelligens módon kezeli az utasításokat. Minél intelligensebb a processzor, annál „zökkenőmentesebb” lesz a repülési élményed. Próbálj meg fejlett akadályelkerülő rendszerrel rendelkező kamerás drónt találni. A csúcsminőségű drónok olyan funkciókkal is rendelkeznek, mint az automatikus hazatérés, ha a drón akkumulátorának töltöttsége túl alacsony.

2. Kamerateljesítmény
A jó kamerás drónok nagyteljesítményű eszközök, melyek az élvonalbeli képminőség érdekében nagy felbontású kamerabeállításokkal rendelkeznek. Az érzékelő mérete, az ISO tartomány, a zársebesség, a fényképezés módja és sok minden más határozza meg, melyik kategóriának felel meg a kamerás drón. A professzionális szintű kamerás drónok 1 hüvelykes érzékelővel rendelkeznek, és képesek legalább 12 megapixeles fényképek, valamint 4K-s vagy akár 5.2K-s videó és RAW formátum rögzítésére.

Épp ennyire fontos a gimbal minősége is. A repülés közbeni finom felvétel rögzítéséhez a légi fényképek esetén stabilizálásra van szükség. Ezért hangsúlyozzuk, hogy válassz egy csúcsminőségű gimbal-t, ami csökkentheti a repülésből eredő rázkódást. Jelenleg a piacon kéttengelyes és háromtengelyes gimbal-ok találhatók, és erősen ajánljuk legalább ezen utóbbi beszerzését.

3. Repülési teljesítmény
A videóátvitel a légi fényképezés egyik lényeges eleme abban a tekintetben, hogy amit a kamera rögzít, valós időben közvetíti egyenesen a telefonodra. Ha a videóátvitel késik vagy zavarva van, nehézséget fog okozni drónod HD kamerájának irányítása, nem is beszélve a gondosan rögzített képek tárolásáról. A továbbfejlesztett átviteli rendszerek a zavartűrés érdekében támogatják a 2,4GHz-es és 5,8GHz-es duál-frekvenciát, és nagyobb átviteli távolsággal rendelkeznek.

4. Intelligens funkciók
2020-ban a legjobb kamerás drónok számos repülési okos funkcióval vannak felszerelve. Velük a lélegzetelállító képanyag rögzítése nehéz helyzetekben is könnyű és szórakoztató. Például, ha gyorsan mozgó tárgyakat fényképezel, az olyan funkció mint az ActiveTrack, segít a kamerás drónnak felismerni és követni a tárgyat, miközben a képmezőben tartja azt. Számtalan egyéb intelligens funkció is elérhető a kamerás drónokban, érdemes ezeket is figyelembe venni vásárlás előtt.

5. Hordozhatóság
A hordozhatóság a kamerás drónok piacának új trendje. Legtöbbször kényelmetlen és nehézkes egy nagyméretű, nehéz kamerás drónt cipelni. Ez különösen igaz azokra, akik utazás közben szeretnének fényképezni. Ezen logika mentén a minidrónok végtelenül könnyűvé teszik a „menet közbeni” fényképezést, legyen az akár egy túra vagy részvétel egy családi grillezésen.

6. Szolgáltatás
Az értéknövelt szolgáltatások lényeges tényezők annak eldöntése során, hogy melyik dróngyártót válaszd. A hagyományos garancián felül okos döntés olyan cégtől venni a kamerás drónodat, mely részletes útmutatókat, személyes oktatást, workshopokat stb. nyújt. Sőt mi több, létezik a baleseti biztosítás is. Újonc pilótáknak ezek a szolgáltatások mindig nagy pluszt jelentenek.

Kamerás drónok összehasonlításaMAVIC MINI
Mini kamerás drón

A Mavic Mini a Mavic sorozat legkönnyebb kamerás drónja, súlya 250 g alatti. A kezdő és tapasztalt pilóták számára rendkívüli hordozhatóságot biztosít, és az új DJI Fly app a legegyszerűbb repülési élményt nyújtja számodra. A Mavic Mini egy kivételes minidrón, mely méltán felkerül a legjobb kamerás drónok listájára.

Kinek ajánljuk?
Ha mindennapi kalandjaidhoz ez egyik legkönnyebb és leghordozhatóbb kamerás drónt keresed, a Mavic Mini tökéletes választás számodra!

MAVIC MINI VÁSÁRLÁSAMAVIC AIR 2
A legjobb ár-érték arányú kamerás drón

A Mavic Air 2 a legújabb kamerás drón 2020-ban, olyan új funkciókat kínál, mint a 48MP-es fénykép, 8K-s hyperlapse és a kivételes, akár 34 perces repülési idő. Az eredeti Mavic Air felújított változata magában hordozza a legújabb dróntechnológiákat, és bemutatja a DJI legfejlettebb dróntechnológiájának elemeit.

Kinek ajánljuk?
A Mavic Air 2 az egyik legjobb, 1000 USD alatti kamerás drón 2020-ban.

MAVIC AIR 2 VÁSÁRLÁSAMAVIC 2 PRO
Kamerás drón professzionális funkciókkal

A Mavic 2 Pro az egyik legjobb kamerás drón 2020-ban, olyan professzionális kamerafunkciókat kínál, mint az 1 hüvelykes Hasselblad kamera, az állítható apertúra és a 10 bites HDR videó. Kiélvezheted a gyönyörű színeket, részleteket és az alacsony fényviszonyok melletti teljesítményt, mely nem hasonlítható a méretében hasonló drónokhoz.

Kinek ajánljuk?
A Mavic 2 Pro az egyik csúcskategóriás drón 2020-ban, méretének legjobb kamerateljesítményét kínálja egy összecsukható drónban.

MAVIC 2 PRO VÁSÁRLÁSAMAVIC 2 ZOOM
Kamerás drón nagyító lencsékkel

A Mavic 2 Zoom akár négyszeres nagyításra is képes 1/2,3” 12MP-es érzékelőt tartalmaz, kétszeres optikai nagyítással (24-48 mm) együtt. Ezek a bármely egyéb Mavic sorozatú kamerás drónon nem fellelhető nagyító lencsék hihetetlen lehetőségeket nyitnak meg számodra a kreatív filmkészítés területén, a képminőség romlása nélkül.

Kinek ajánljuk?
A Mavic 2 Zoom gyökeres változást hoz a légi fényképezés minden területén. A nagyító lencsék lehetővé teszik számodra, hogy biztonságos távolságból rögzíts mindent, és a 48MP-es teleobjektív moziszerű élményt kölcsönöz felvételeidnek.

MAVIC 2 ZOOM VÁSÁRLÁSAPHANTOM 4 PRO V2.0
Professzionális kamerás drón

A Phantom 4 Pro V2.0 az egyik legjobb professzionális kamerás drón. Az 1 hüvelykes érzékelő, a mechanikus zárszerkezet és a 4K/60fps-es videó biztosítja a teljes eszköztárat a kreativitásodnak. A mechanikus zárszerkezet tökéletesen megfelel a gyorsan mozgó tárgyak elmosódás nélküli rögzítésére a fényképen.

Kinek ajánljuk?
A Phantom 4 Pro V2.0 olyan professzionális felhasználóknak tervezték, akik egy minőségi kamerás drónt keresnek a légi fényképezéshez. Ha kivételes kamera- és repülési teljesítményt keresel a professzionális képeidhez, akkor ez a megfelelő drón számodra.

PHANTOM 4 PRO V2.0 VÁSÁRLÁSAINSPIRE 2.0
Professzionális ipari kamerás drón

Az Inspire 2 a kamerás drónok skálájának a csúcsán helyezkedik el, olyan professzionális ipari funkciókat kínálva, mint a 6K-s CinemaDNG/RAW, a 360°-ban elforduló gimbal és egy kettős akkumulátorrendszer. Az Inspire 2 minden profi fényképész álma, teljes értékű filmes élményt nyújtva.

Kinek ajánljuk?
Az Inspire 2 egy teljes értékű ipari csomag, mely a legjobb kamerás drón funkciókat kínálja a hollywoodi stílusú projektekhez.

INSPIRE 2 VÁSÁRLÁSA

A webáruházunk használatával elfogadod, hogy sütiket (cookie) használunk a vásárlásod megkönnyítése érdekében. Ennek pontos részleteit megtalálod az Adatkezelési tájékoztatónkban.

Elfogadom