EcoFlow | hordozható áramforrások

Az elmúlt években a hordozható áramfejlesztők meteorikus felemelkedése számos új vállalatot helyezett reflektorfénybe.

Az egyik ilyen cég, az EcoFlow, amely az elmúlt öt évben a média figyelmének középpontjába került, és nem véletlenül.Az EcoFlow egy San Francisco-i székhelyű akkumulátorgyártó. Gyáruk a kínai Shenzenben található, ahol a világ akkumulátorainak és számítógépes chipjeinek több mint 80%-a készül. Az EcoFlow célja, hogy iparági vezető szerepet töltsön be a hordozható generátorok ágazatában. Küldetésük, hogy "újra feltalálják azt, ahogyan az emberek mindenhol hozzáférnek az energiához", a piacon kapható leginnovatívabb készülékek előállításához vezetett.Ebben a cikkben áttekintjük a vállalat rövid, de lenyűgöző történetét. Kitérünk az általuk gyártott termékekre is, amelyeknek köszönhetően a tiszta energia élvonalába kerültek. Akár egy hordozható erőművet keresel kempingezéseihez, akár egy megbízható tartalék generátort szeretnél találni arra az esetre, ha a városi áramellátás nem megbízható, a megfelelő helyen jársz.

EcoFlow története
Az EcoFlow 2016 decemberében jött létre. Első terméküket, az EcoFlow River hordozható erőművet 2017 júniusában dobták piacra, miután egy sikeres Indiegogo kampány keretében több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek össze.

A vállalatot a DJI dróngyártó cég mérnökei alapították. A mérnökök drónok számára fejlesztett könnyű, megbízható és nagy teljesítményű akkumulátor tökéletesítésén dolgoztak.2017 novemberében az EcoFlow felkerült a Forbes illusztris "30 Under 30 Listájára" az energia- és technológiai szektorban. Ez az elismerés a hordozható, zöld generátorok élvonalába emelte őket, és azóta csak egyre erősebbek lettek.

2019-ben újabb crowdsourcing-kampányt indítottak, ezúttal a Kickstarteren. A kampány sikeresen összegyűjtött több mint 5 millió dollárt új termékükre, az EcoFlow Delta 1300-ra. A Delta azóta gyártásba került, és mára a kempingezés és a generátorok szerelmesei lelkes beszámolóival van tele az internet.  

X-STREAM technológia
Minden EcoFlow készülék a szabadalmaztatott X-STREAM technológiára épül. Az X-STREAM újratöltési technológia lehetővé teszi, hogy az EcoFlow készülékek 10-szer gyorsabban töltődjenek, mint bármelyik versenytársuk.A vállalat nem árulja el, hogy pontosan hogyan működik a technológia. Sajtóközleményük szerint az EcoFlow akkumulátorok egy kifinomult, mesterséges intelligenciával működő akkumulátor-kezelő rendszert használnak az akkumulátor egyes lítium-ion celláinak felügyeletére és vezérlésére.

Az X-STREAM technológiának köszönhetően az EcoFlow Delta 1300 teljes töltési ideje még 0%-os töltöttségtől is 2 óra alatt marad.EcoFlow termékek
Az EcoFlow két hordozható erőműcsaláddal rendelkezik: River és Delta. Mindegyik erőmű a maga nemében lenyűgöző, igyekszünk röviden bemutatni a készülékeket.

EcoFlow River
Az EcoFlow River volt a vállalat első próbálkozása a hordozható erőművek területén. A River-t a kempingezők és kalandorok számára tervezték. Ideális termék a hétvégi kirándulásokra, hogy a telefonokat és laptopokat újra tudd tölteni. 

A River kapacitása 288Wh, ami egy mini hűtőszekrényt körülbelül 4 órán keresztül képes működésben tartani. 

A River erőteljes X-Boost technológiával is rendelkezik, így a nagy áramfelvételű eszközök kezdeti kiugró energiaigényét is képes kiszolgálni. Könnyű és kompakt, így egy pillanat alatt felkaphatod és magaddal viheted a következő nagy kalandra. A River újabb modelljei - a River Max és a River Pro - leginkább a nagyobb kapacitást és moduláris felépítést kereső felhasználók igényeit szolgálják ki.EcoFlow Delta
Az EcoFlow Delta a vállalat nagykapacitású hordozható erőműve. A Riverhez hasonlóan a Delta is szabadalmaztatott X-STREAM technológiával rendelkezik, amely szupergyors töltési időt tesz lehetővé.

Az EcoFlow Delta teljesítménye 1800W, 1260Wh kapacitással. A készülék beépített MPPT töltővel rendelkezik, így az EcoFlow Delta 1300 már a dobozból kivéve kompatibilis a napelemekkel.

A generátor nagyobb és nehezebb, mint a River, de több mint négyszer nagyobb kapacitással és kétszer annyi 220V-os aljzattal rendelkezik.

A webáruházunk használatával elfogadod, hogy sütiket (cookie) használunk a vásárlásod megkönnyítése érdekében. Ennek pontos részleteit megtalálod az Adatkezelési tájékoztatónkban.

Elfogadom