A nélkülözhetetlen hazatérés funkció

Ismerd meg hogyan működik a DJI drónok automatikus hazatérés (RTH, Return To Home) funkciója és hogy miért felbecsülhetetlenül értékes ez minden pilóta számára.

A DJI Hazatérés beállítás egy nagyon fontos biztonsági funkció, mely segít visszanavigálni drónodat egy biztonságos és hozzáférhető leszállóhelyre. Tudd meg, miként működik e technológia és hogyan használhatod a jövőben!

3 különböző üzemmód

Okos Hazatérés
Ebben az üzemmódban a drónt visszatér a kiindulási ponthoz (Home Point). Ez a távirányító vagy a DJI GO 4 applikáció RTH gombjának érintésével indítható el.

Hazatérés alacsony akkumulátor töltöttségi szint esetén
Amint a drón akkumulátorának töltöttsége egy bizonyos szint alá csökken, egy figyelmeztetés jelenik meg a DJI GO 4 applikáción, és a drón visszatér a kiindulási ponthoz.

Hazatérés Vészüzemmódban
Ez a beállítás visszahozza a drónt a kiindulási ponthoz abban az esetben, ha a drón és a távirányító közötti kapcsolat megszakad.

Hogyan működik a Hazatérés funkció?

4 vagy több GPS műhold jelét érzékelve, a DJI drónok a felszállás helyét automatikusan beállítják maguknak kiindulási pontként. Repülés közben folyamatosan elemzik a GPS koordinátákat, a kiindulási pontra való visszatérésükhöz azonban beépített iránytűjüket is használják. Bármi ami megzavarhatja a kiindulási pont pozícióját, a GPS jelet vagy az iránytűt, negatív hatással lehet az automatikus hazatérés funkcióra.

A drónt, a kiindulási ponthoz történő biztonságos hazatérés érdekében, csak olyan szabad területen tanácsos reptetni, ahol nincs semmilyen zavaró jel vagy interferencia. Fontos, hogy minden repülés előtt frissítsd a kiindulási pont koordinátáit! (Ne feledd, hogy a lakott területek sok magas épülete zavarhatja a GPS jeleket. A mágneses terek, magas feszültségű kábelek, fémből készült építmények szintén megzavarhatják a drón beépített iránytűjét.)

A drón felkészítése a repülésre

A drónt, vészüzemmódú hazatérés közben nem lehet irányítani, hogy kikerülje az akadályokat. Ha azonban egy viszonylag magas repülési szintet állítasz be a DJI GO 4 applikációban, akkor a drón fel fog emelkedni a beállított magasságba mielőtt visszaindul a kiindulási pontra. Magasabban repülve a drón a legtöbb akadályt el fogja kerülni. Ez egy egyszerű és hatásos módja a biztonságos repülésnek.

Amennyiben a drón pillanatnyi repülési magassága meghaladja azt a repülési magasságot, ami a DJI GO 4 applikációban be lett állítva, akkor a drón az aktuális repülési magasságában fogja megtenni a hazavezető utat.

A kiindulási pont való visszatérés közben a drón optikai érzékelői képesek felismerni és magasságnöveléssel elkerülni az akadályokat. Az optikai érzékelők csak a tisztán kivehető szerkezetű és jól megvilágított környezetben lévő akadályokat képesek felismerni. Ne felejtsd el, hogy a Mavic Pro, Mavic Air és Spark drónok nincsenek felszerelve felfele néző szenzorokkal!

Intelligens Hazatérés funkciók

Hazatérés Vészüzemmódban
A drón az eredeti repülési útvonala mentén tér vissza a kiindulási pontra. Amint a kontrollerrel a kapcsolat visszaáll, a drónpilótának újfent lehetősége nyílik a drón irányítására. Amennyiben a drón más hazatérés (RTH) beállításokkal működik, nem az eredeti útvonalon haladva fog visszatérni a kiindulási ponthoz, hanem a legrövidebb repülési útvonalat fogja választani.

(Ne feledd, hogy a Spark minden RTH beállításban mindig a legrövidebb utat fogja választani a visszatéréshez!)

Okos Hazatérés beállítás
Amikor a drón megérkezik a kiindulási pont fölé, a leszállásvédelem funkció automatikusan aktiválódik és a lefelé néző szenzorok döntik el, hogy a drón alatt lévő terület alkalmas-e a landolásra. Ha a terület nem alkalmas, akkor a drón a pilóta utasítására várva egyhelyben fog lebegni. Kérjük, mindig ügyelj arra, hogy a fel- és leszállás területe mindig kellőképpen megvilágított legyen!

(Ne feledd, hogy a Spark egyedül a vízfelszín felismerésére képes, a sík, egyenletes felületeket nem képes felismerni! Fontos, hogy az Inspire 2 nem rendelkezik a Precíziós Leszállás funkcióval!)

Hazatérő drónok

A hazatérés funkció segítségével úgy készíthetsz látványos légi felvételeket, hogy egyúttal gondoskodsz drónod biztonságos repüléséről is. Függetlenül attól, hogy merre visznek kalandjaid, mindig kövesd ezeket az egyszerű lépéseket annak érdekében, hogy biztonságos maradjon repülésed.