A DJI drónokkal segít a koronavírus elleni küzdelemben

Az új COVID-19 koronavírus a kínai Vuhan városban, 2019 decemberében ütötte fel a fejét, mára viszont az egész világon elterjedt. Február 12-ig a halálesetek száma Kína szárazföldi részén meghaladta az 1 113-at, és összesen 44 563 fertőzöttet tartottak számon.

A járvány terjedésével a közbiztonsági kérdések is egyre szaporodnak, és az aggodalom is nő. Mennyire terjedhet el a vírus? Hogyan tudják az emberek megvédeni magukat?

A félelmek leküzdésének és a válság megoldásának elősegítése érdekében a kínai közbiztonsági tisztviselők megvizsgálták, hogyan használhatnák az új technológiákat a vírus ellen – a DJI pedig drónokkal áll elébe a kihívásnak.

A közterek drónokkal történő fertőtlenítése

A DJI mezőgazdasági technológiai szakértői csoportokkal dolgozik együtt a fertőzés leküzdésén. Február 4-én csaknem 1,5 millió amerikai dollárnyi támogatás nyújtását vállaltuk a járvány visszaszorítására. Az Agras mezőgazdasági permeteződrón-szériánkat átalakítottuk, hogy fertőtlenítőszert permetezzen a potenciálisan érintett területekre. A drónhasználat drámaian javíthatja Kína esélyét arra, hogy a közterületeken megpróbálja hatástalanítani a vírust: drónokkal sokkal több területet lehet lefedni, mint a hagyományos módszerekkel, ezzel csökkentve a munkavállalók veszélyeztetését, akik egyébként több időt töltenének potenciálisan kitéve mind a vírusnak, mind a fertőtlenítőszernek.
Kutatások és tesztek után a csapatok bevált gyakorlatokat dolgoztak ki a klór- vagy etil-alkohol-alapú fertőtlenítőszerek levegőből történő permetezésére. Az oldat koncentrációja és a repülési irányelvek különböző körülmények között módosíthatók, például annak fényében, hogy egy területről ismert-e, hogy fertőzött.

A DJI több mint 3 millió négyzetméteren permetezett szét fertőtlenítőszert Sencsen-ben. A vállalat ezenkívül 1 000 kínai megyében is segíti a permetezési módszer elfogadását. A célterületek között gyárak, lakóövezetek, kórházak és hulladékkezelő üzemek is találhatók. Ez összesen 600 millió négyzetméter lefedettséget jelent országszerte. Ezzel a megoldással a permetezés hatékonysága 50-szer gyorsabb lehet a hagyományos módszerekénél. Egy olyan válságban, amelyben az idő kritikus szerepet játszik, ez nagyszerű hír.„Régen nagyon nehéz volt egy időben segíteni egy betegség visszaszorítását és biztosítani a személyzet biztonságát” – mondta Romeo Durscher, a DJI közbiztonsági integrációs vezető igazgatója. „Ez egy teljes mértékben alulról induló kezdeményezés volt. A felhasználók ösztönöztek bennünket a cselekvésre, és megérte erőfeszítéseket tenni. Ez minden, amit a DJI képvisel, ahol bárki, aki hozzáfér ezekhez az új eszközökhöz, hozzájárulhat a saját környezetének jobbá tételéhez és a társadalom megsegítéséhez.”

Drónok többféle módon történő használata a járvány során

Az elmúlt néhány hét lehetőséget adott arra, hogy új módszereket fedezzenek fel a COVID-19 Kínában való elterjedésének megfékezésére. A drónokra hangszórókat szereltek fel, hogy megkönnyítsék a zsúfolt helyeken zajló nyilvános összejövetelek feloszlatását. A drónokra bannereket erősítettek fel, amelyek ismertették az óvintézkedéseket. Továbbá hőkamerás drónok segítettek abban, hogy az orvosi személyzet azonosítsa az esetleges új fertőzötteket.

A drónokkal történő kézbesítés egy másik népszerű téma. A járvány miatt családok milliói kényszerültek otthon maradni és kerülni az érintkezést. Ezeknek a háztartásoknak óriási segítséget jelenthet az érintkezés nélküli kézbesítés. A szervezetek élelmiszereket, készleteket és gyógyszereket is küldhetnek a rászorulóknak. Ugyanakkor a személyes érintkezés kerülése csökkenti a fertőzés kockázatát.

A COVID-19 elleni küzdelem folytatása

A csata az új koronavírussal még csak most kezdődött el. A fertőzöttek száma Kínában és azon kívül is folyamatosan növekszik. A legfrissebb jelentések azonban azt mutatják, hogy ez változhat. A kutatók minden nap többet tudnak meg a vírusról. A laboratóriumokban világszerte folynak kutatómunkák a védőoltás kifejlesztéséért. És a lakosság is kiveszi a részét minden lehetséges óvintézkedés megtételével.

Noha a COVID-19 továbbra is valós veszélyt jelent, számtalan innovatív gondolkodású személy dolgozik olyan 21. századi megoldások kidolgozásán, amelyek életeket menthetnek. A DJI-nál büszkék vagyunk arra, hogy minden lehetséges módon segítjük e kezdeményezéseket, és folytatjuk a #DronesForGood-kampányt az elsősegélynyújtó szolgálatok és a lakosság védelme érdekében. Reméljük, hogy a válságból egyik levont tanulság az lesz, hogy a jövőben hatékonyabban tudjuk használni a drónokat, érzékelőket és a legmodernebb megoldásokat az orvosi, humanitárius, valamint katasztrófaelhárítási és mentőakciók során.

A webáruházunk használatával elfogadod, hogy sütiket (cookie) használunk a vásárlásod megkönnyítése érdekében. Ennek pontos részleteit megtalálod az Adatkezelési tájékoztatónkban.

Elfogadom